Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oostbuis tunnel dicht na ongeluk

Toegevoegd: 24-09-2013, 15.30 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - De oostbuis van de Westerscheldetunnel is dinsdagmiddag afgesloten nadat rond 14.40 uur een ongeluk was gebeurd.

Door nog onbekende oorzaak reed de chauffeur van een bedrijfsbus op de Westerscheldetunnelweg (N62) ter hoogte van de Steendammeweg tegen een mobiel pijlbord.

De automobilist is door een ambulanceteam onderzocht. Het slachtoffer zat niet bekneld en liep ook geen verwondingen op. Zijn voertuig raakte echter wel flink beschadigd. Ook het pijlbord liep schade op. Volgens de chauffeur was niet duidelijk aangegeven dat er een wegafzetting volgde.

Vanwege het ongeluk werd de oostbuis, de buis waarin het verkeer richting Zuid-Beveland rijdt, moest worden afgesloten omdat na de tunnel de weg volledig gestremd was geraakt. De bestelbus is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Rond 15.30 uur kon weer één rijstrook worden opengesteld zodat het verkeer langzaam kon worden hervat.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (24-9-2013 om 21:17)
Afzetting was duidelijk zichtbaar en ook al vanuit de tunnel. Bestuurder zal wel met andere dingen bezig zijn geweest, wat ik helaas maar al te vaak constateer bij bestuurders.
Suza (24-9-2013 om 21:14)
Hoe kan je in godsnaam last van de zon hebben op de noordkant van de tunnel. Als je nu op de N61 s'morgens rijd dan ik dat snappen van west naar oost vice versa. Maar dit is onzin
Donker (24-9-2013 om 20:57)
Vanuit een donkere tunnel, zonder waarschuwingen, gewone snelheid, ineens hel verlicht,auto voor schrikt er ook van en dan is daar ineens die wagen.dan moet je toch heel snel kunnen reageren. Waar waren de ribbelstroken, afgeschermde rijstrook,rood kruis? oeps vergeten..
KO (24-9-2013 om 20:08)
Was een gevaarlijke situatie onverwacht een pijlwagen voor je neus was van tevoren niet aan gegeven wij moesten ook in de remmen wij waren vrachtwagens aan het passeren op de helling bij het uitrijden van de tunnel en dan ineens een pijlwagen voor je neus waarom brand de rijbaan signalering dan niet
Peter (24-9-2013 om 19:16)
Zeker met de laag hangende zon was,het zeer slecht te zien dus ed niet gelijk met je ondoordacht antwoord gooien.
Henk Luteijn (24-9-2013 om 18:48)
Chauffeur de schuld? Ik reed vanmorgen daar en de situatie niet veilig. Bord stond bovenaan helling. Vrachtauto's rijden daar langzaam naar boven,dus inhalen logisch. Je rijd vanuit de donkere tunnel het licht in, is slechter zicht. Beter in de tunnel al de linker rijsttook hadden kunnen afkruisen.
Cookie-instellingen beheren