Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Rijontzegging na veroorzaken ongeval

Toegevoegd: 03-10-2013, 17.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 20-jarige inwoner van Waarde is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur plus een rijontzegging van een half jaar.


Het vonnis was conform de eis. Los van dit vonnis heeft het CBR beslist dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard en dat hij moet deelnemen aan het Alcoholslotprogramma. De kosten daarvan zijn 4000 euro.

Op 6 juli vorig jaar nam de man enkele glazen bier tot zich, stapte achter het stuur van zijn auto en reed met zijn vriend richting huis. Op de Havenoordseweg vloog hij uit de bocht en de auto belandde in een sloot tegen een duiker. Beide mannen liepen zwaar lichamelijk letsel op.

Tijdens de behandeling van de zaak zei de jongeman zich absoluut niets meer te herinneren. Een bloedproef wees uit dat hij ten tijde van het ongeval een alcoholpromillage moest hebben gehad van 1.4, wat gelijk staat aan zeven tot negen glazen bier.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren