Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Zeeuwse jeugdbrandweer bij de top

Toegevoegd: 06-10-2013, 14.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag organiseerde de jeugdbrandweer Vinkeveen vanwege hun 25- jarig bestaan de finale wedstrijden van de jeugdbrandweer. In deze finale speelden 18 korpsen mee voor de eer van landskampioen, verdeeld in 2 banen voor junioren en aspiranten.  


Tijdens de wedstrijden was er hoog bezoek van minister Opstelten die zelf kwam kijken wat de jeugdbrandweer kan betekenen voor de ‘volwassen’ brandweer. De twee scenario’s die de jeugdleden moesten bestrijden deden niet onder voor een echt incident dat de grote brandweer ook kan bestrijden.  

De junior jeugdleden van Middelburg kregen een brand in een kinderdagverblijf voor hun kiezen, waarbij Tommy (het konijn) gered moest worden van de eerste verdieping. Als extra verzwaring in de wedstrijd was een ondergrondse brandkraan defect geraakt. Aangezien de brandweer afhankelijk is van water moest de ploeg snel een oplossing bedenken om aan water te komen. Door slim samen te werken hebben we het probleem snel op kunnen lossen en konden ze veilig de brand blussen. 

De Middelburgse leden hebben hun inzet zo goed gedraaid dat dit beloond werd met een tweede plaats. Zij behoren hiermee tot de top 3 van de Nederlandse Jeugdkorpsen. De jeugdbrandweer Vlissingen speelde mee op de aspiranten baan en behaalde een zesde plaats.

Meedoen aan de finale betekend dat een jeugdkorps na 3 wedstrijden heeft bewezen tot de top van Jeugdbrandweer Nederland te behoren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arno Zwetsloot (6-10-2013 om 16:32)
En de jeugdbrandweer Westerschouwen (junioren) is zevende geworden, met daarin de beste aanvalsploeg (nr 1 en 2) van heel Nederland!
Cookie-instellingen beheren