Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Vissers Arnemuiden zeker tot woensdag vast

Toegevoegd: 07-10-2013, 15.05 uur
Door: Omroep Zeeland
MIDDELBURG - De vier mannen die in Arnemuiden zijn opgepakt blijven in ieder geval tot woensdag vast zitten. Dan wordt besloten of het nodig is de mannen nog langer vast te houden. Dat zegt het Openbaar Ministerie. 


Donderdagavond werden op verschillende plaatsen in Arnemuiden invallen gedaan vanwege visfraude. In de Akkerlaan, Ooststraat en Steendiep werden huizen en een garagebox doorzocht. Twee reders, een visser en een handelaar zijn aangehouden. 

Het Openbaar Ministerie denkt dat de vier mannen een deel van de visvangst buiten de administratie houden en zwart doorverkopen. Het geld dat ze daarmee verdienen wordt witgewassen. Het bedrag van de fraude loopt vermoedelijk in de tonnen. 

Er is beslag gelegd op administratie en 1.200 kilo ongeregistreerde tong, waarvan een deel ondermaats. Daarnaast is beslag gelegd op het vissersschip, drie woningen, 20.000 euro contant geld en twee auto's.

Zie ook:
- Invallen Arnemuiden wegens visfraude (04-10-2013)
- Diverse invallen in Arnemuiden  (04-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erremuu (11-10-2013 om 10:22)
Overdrijven is ook een vak!! en met dit vak is volgens mij veel geld te verdienen.
Erremuu (11-10-2013 om 10:14)
@Wouter, als er ergens veel zwart word bijgebeund dan is het de bouwsector wel, als je "zwart" roept dan storten er heel wat huizen neer jij betaald toch liever ook 15 euro voor een klusjesman dan 50 of nog meer aan een bouwbedrijf?? anders kun je toch niets meer laten doen?
Wouter (10-10-2013 om 10:57)
@Frans, Dus? Dit maakt het geoorloofd om voor tonnen te frauderen? De bouwsector heeft ook gouden tijden gekend, ook maar gaan frauderen dan? De sector waarin ikzelf werkzaam ben heeft ook gouden tijden gekend en volgend jaar verlies ik mijn baan, zal ik ook maar gaan frauderen dan?
Frans (10-10-2013 om 09:19)
Degene die hier reageren van ze moeten zo hard mogelijk aangepakt worden, hebben zeker nooit de gouden tijden mee gemaakt bij de visserij. Ze mogen bijna al niks meer vangen . Terwijl in andere landen pas echt overbevist word.
Game Over (9-10-2013 om 09:29)
Belastingfraudeurs moeten keihard worden aangepakt, totaal kaalplukken dus. dan verkopen ze hun bedrijven en huizen maar gedwongen aan iemand die niet crimineel is. dit soort ondernemers is wat er mis is met onze achterblijvende economie. ze jatten als crimineel gajus.
Kees (8-10-2013 om 20:42)
Justitie schaam je diep!
Cookie-instellingen beheren