Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bewoners Vlissingse flat geëvacuueerd na brand

Toegevoegd: 14-05-2005, 01.34 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
VLISSINGEN - Diverse bewoners zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geëvacuueerd na een portiekbrandje in Vlissingen. De politie denkt dat brandstichting de oorzaak is van de brand.


Vanuit een flatgebouw aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen kwamen zaterdag rond vijf over twaalf 's nachts diverse brandmeldingen. In het portiek van de flat was brand zijn gesticht in een stapel oud papier. Omdat bij de brand veel rook vrijkwam alarmeerde de brandweer direct de tankautospuit 4531 en de hoogwerker 4551.

Eénmaal ter plaatse bleek dat de politie het brandende materiaal al naar buiten had gehaald, maar dat er nog wel wat rook stond in het portiek en het flatgebouw. Daarop legde de bemanning van de tankautospuit één straal hoge druk, en één straal lage druk af. De brandende papierresten werden geblust met de hoge drukstraal. Het vuur was snel onder controle.

Omdat de rook inmiddels ook de woningen van het flatgebouw had bereikt besloot de Officier Van Dienst Brandweer (4595) de woningen rond het portiek te ontruimen. De bewoners werden naar buiten gedirigeerd en inmiddels was ook de hoogwerker ter plaatse.

Deze voerde een inspectie uit vanuit de lucht. De bevelvoerder constateerde dat er geen brand was ontstaan in het dak en de hoogwerker kon dus weer terug keren naar de kazerne. Of er schade aan het pand is ontstaan is niet precies bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren