Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Dode Westkapelle vermoedelijk Belg

Toegevoegd: 10-10-2013, 14.34 uur
Door: Rolf de Feijter

WESTKAPELLE - De man die op maandag 16 september op het strand bij Westkapelle werd gevonden is vermoedelijk een man uit Gent.

De politie kwam zijn identiteit op het spoor toen familieleden van de man hem herkenden. Het DNA van de man wordt door het Nederlands Forensisch Instituut met DNA van zijn drie kinderen vergeleken. Op dat moment zal er volledige zekerheid over zijn identiteit ontstaan. Deze 100% zekerheid kan nog enige tijd op zich laten wachten. De man is op vrijdag 13 september voor het laatst in Gent gezien.


Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Nu de identiteit waarschijnlijk bekend is, zal de politie onderzoek naar zijn leefomgeving verrichten. Mogelijk dat daarmee een definitief antwoord kan worden gegeven hoe de man om het leven is gekomen.

De politie ontving de afgelopen weken ongeveer dertig tips van mensen die de dode man mogelijk herkenden. Vooral de tips, die de laatste dagen werden gegeven, hebben geleid tot een doorbraak in deze zaak.

Zie ook:
-Lijk aangespoeld bij Westkapelle (16-09-2013)
-Identiteit dode Westkapelle nog onbekend (24-09-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (10-10-2013 om 18:34)
Dat dit zo lang moest duren is mij een raadsel maar ben blij dat als het zo is deze man een laatste rustplaats zal krijgen maar als hij een belg is waarom zo,n late reaktie van familie?vind dit zo,n akelig idee dat in principe de man niet als vermist was opgegeven en na een maand iemand pas reageerd
Cookie-instellingen beheren