Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Surfer gered op Oosterschelde

Toegevoegd: 10-10-2013, 19.27 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De KNRM heeft woensdagavond op de Oosterschelde een Duitse surfer gered. Hij was onderkoeld geraakt nadat hij was afgedreven.


De redders werden rond 18.30 uur opgeroepen nadat langs de dijk van Noord-Beveland een surfer was opgemerkt die in nood verkeerde. Er werd besloten een zoekactie te starten vanaf het strandje ten oosten van de jachthaven Roompot Marina.

Na enige tijd kwam een wandelaar in beeld die richting het water liep. Eenmaal dichterbij werd duidelijk dat het inderdaad een surfer betrof die geen kans zag van deze plek weg te komen. De Duitse toerist kon snel aan boord worden gehaald. Ook diens surfplank, zijn zeil en zijn giek konden aan boord worden genomen.

De man bleek lichte onderkoelingsverschijnselen te vertonen. Het bleek te gaan om een beginnende surfer van 30 jaar oud. Volgens de KNRM heeft hij overduidelijk te veel risico genomen door alleen de Oosterschelde op te gaan. "Hij had bovendien geen reflecterende kleding aan of noodsignalen bij zich", zo laat een woordvoerder weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-10-2013 om 11:42)
Een belg dus, what more can i say. beginnend surfer. alleen t water op. in dat hondenweer. in mijn tijd toen ik nog surfte zag je niemand dat soort ongein uithalen hoor.
Jeroen (11-10-2013 om 01:43)
Een beginnende surfer die met windkracht 6, harde windstoten en harde regen in zijn eentje de Oosterschelde op gaat. Lekker slim dus.
Harry (10-10-2013 om 23:12)
Duitsers, en belgen! die gaan er nog eens voor zorgen dat er in Zeeland niet meer gedoken, gekitesurfd of gewindsurfd mag worden. ongelovelijk hoe vaak hun het nieuws weten te halen door onverantwoord gedrag.
Cookie-instellingen beheren