Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Reddingboot helpt jacht met pech

Toegevoegd: 13-10-2013, 11.04 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop uit Breskens is zaterdag een jacht te hulp geschoten dat de oversteek van Vlissingen naar Breskens probeerde te maken.


Het Belgische zeiljacht was op weg naar Breskens omdat het maandag uit het water gehaald moest worden om vervolgens naar een jachtwerf te kunnen worden gebracht. Het ging al snel mis. Het jacht was nog maar net de Vlissingse buitenhaven uit toen er ook vanuit de machinekamer kwam.

Een oververhitte motor bleek te zorgen voor de rookontwikkeling. De motor bleek niet voldoende koelwater te krijgen, vermoedelijk als gevolg van een verstopte aanzuigleiding. Het snel uitschakelen van de motor voorkwam dat er brand uitbreekt, maar betekent wel dat het vaartuig nu ronddobbert op de rede van Vlissingen. Vanwege de scheepvaart geen veilige plaats om stil te liggen.

Rond 17.30 uur wordt de reddingboot gealarmeerd. Als deze even later ter plekke komt heeft een ander zeiljacht reeds een sleepverbinding tot stand gebracht. De Belgische zeiler is al uit zijn benarde positie weggehaald. Net iets ten westen van boei SS1 kan een nieuwe sleepverbinding tot stand worden gebracht. Dit maal met de reddingboot.

Het jacht is vervolgens naar Breskens gesleept om het daar af te leveren bij de jachtwerf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roel (13-10-2013 om 20:34)
Laat die zg redders mensen redden laat deze klussen over aan prof bergers. jullie donaties zijn een stel over het paard getilde grote pubers bakken benzine aan het weg stoken met spelevaren. sleepwerk is verzekert die verzekeringsmaatschapijen lachen zich rot . dus doneren aan knrm is verz spekken
Marco (13-10-2013 om 13:24)
Slimme belgische-booteigenaar. En wat 'n service weer van de KNRM. Kosten ?
Cookie-instellingen beheren