Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 113 km

Verdachte bedreiging is klasgenootje

Toegevoegd: 13-10-2013, 21.47 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Eén van de drie verachten van de doodsbedreigingen via het sociale netwerk Instagram aan het adres van Vlissingse basisschoolleerlingen is een klasgenootje van de groep 8-ers. Dat heeft de politie zondagavond bekend gemaakt.

De verdachte zou een 12-jarig meisje zijn. Volgens de politie heeft de leerling van de Chriselijke bassisschool De Wissel inmiddels een bekentenis afgelegd. Er is ook aanvullend bewijs gevonden. De doodsbedreiging lijkt een uit de hand gelopen actie, maar het onderzoek loopt nog. Vooralsnog lijkt er geen indicatie te zijn dat het meisje haar bedreigingen tot uitvoering wilde brengen.


De bedreiging werd vorige week zaterdag bekend bij de politie. Toen deed de school aangifte. Maandagavond zijn de ouders via e-mail op de hoogte gesteld. Dinsdagavond waren er informatie-avonden voor de ouders van alle leerlingen van De Wissel. Vanavond was er een nieuwe informatie-avond. Daar kwamen zon 200 personen op af.

Digitaal spoor
De politie liet vrijdag weten dat men wachtte op informatie uit Amerika. Een digitaal spoor naar de verspreider van het Instagram-bericht ontbrak omdat die informatie niet beschikbaar was. Vrijdagavond zijn de gegevens van de provider uit Amerika alsnog verstrekt.

Vervolgens heeft de politie verder onderzoek gedaan en heeft de officier van justitie besloten om vandaag in twee woningen in Vlissingen onderzoek te doen. Drie verdachten zijn hierbij verhoord. De enige overgebleven verdachte is de basisschoolleerling. De twee andere verdachten zijn oudere familieleden van de leerling en hebben vermoedelijk niets met deze zaak te maken. Ze zijn wel verhoord.

De politie zal de leerling nog verder horen en uiteindelijk proces-verbaal opmaken. Tevens zal de Raad van de Kinderbescherming onderzoek doen naar de achtergronden van dit feit, wat onder andere een advies aan de officier van justitie oplevert. De officier van justitie zal vervolgens beslissen op welke wijze de bedreiging wordt afgehandeld.


Veiligheidsmaatregelen
De school heeft de komende week herfstvakantie. Hierna zijn de extra maatregelen, zoals die woensdag van kracht zijn geworden, vermoedelijk niet meer noodzakelijk.

Zie ook:
Drie verdachten doodsbedreiging Instgram (13-10-2013)
- Dader bedreigingen nog niet achterhaald (11-10-2013)
Leerlingen bedreigd via Instagram (08-10-2013)
Leerlingen basisschool bedreigd (08-10-2013)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wout (16-10-2013 om 06:46)
Wordt een beetje moe van dat gebagataliseer hier. Ja, lekker makkelijk achteraf. Nu weet iedereen dat het om een kind ging, maar als het een 45 jarige gestoorde pedo was geweest, en er werd geen actie ondernomen had het hele land moord en brand geschreeuwd. Maar wel te laat dan dus....
Vlissingse (15-10-2013 om 22:40)
@Motomar: dat slaat echt nergens op, mijn moeder werkte vroeger ook maar geen haar op mijn hoofd dat ik er aan dacht om doodsbedreigingen te doen. Normen en waarden dat is tegenwoordig niet meer van de orde! En mijn moeder was nooit te moe om aandacht te geven
Motomar (15-10-2013 om 16:52)
Denk een beetje veel aandacht trekken en wat internet betreft zal dat wel mee vallen..het zijn de werkende MOEDERS tegenwoordig die liever hele dagen werken voor hun luxe leventje en geen tijd en zin meer vrij maken voor hun kinderen thuis..en te moe zijn om aandacht te geven aan hun kinderen
Petrus (15-10-2013 om 14:11)
OK, het kind van 12 had dit niet mogen doen en ze zal daarvoor, denk ik, echt niet van haar ouders een aai over haar bolletje krijgen. Maar wat de Raad van Kinderbescherming hier van doen heeft? Bij die instantie worden toch heel wat fouten gemaakt.
Cliffie (15-10-2013 om 13:57)
Wanneer komen we met dit land onder onze steen vandaan? Wat is het verschil en wat maakt het nu erger tov dat je vroeger schreeuwde in een serieuze ruzie iets riep naar een mede8e-groeper? Als t serieus was kwam de wijkagent een praatje maken,en dan wist je t wel.Overtrokken, truttig gedoe allemaal
Anja (15-10-2013 om 11:58)
De reacties hier te zijn reageren er veel die geen kinderen hebben of wiens kinderen tot de pesters behoren. Pesten kan een kind kapot maken en helaas doen scholen er veel te weinig aan en komen de pesters er mee weg. Jammer er zover gegaan moet worden om de aandacht te vestigen op het pestprobleem
Cookie-instellingen beheren