Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Twee buitenbrandjes voor Middelburgse brandweer

Toegevoegd: 14-05-2005, 23.18 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg is vrijdag twee maal uitgerukt voor het blussen van een buitenbrandje.


Zeven minuten over half vier werd de Officier Van Dienst 4595 opgepiept om even telefonisch contact op te nemen met de Zeeuwse alarmcentrale. Via P2000 was toen overigens al te lezen dat het ging om de melding van een brandgerucht op de Laan der Verenigde Naties in Middelburg.

Een voorbijganger had gezien dat er een stapel papier brandde in het fietsers en voetgangers tunneltje onder de Laan der Verenigde Naties. De OVD besloot toch een tankautospuit ter plaatse te laten gaan. Zodoende werd de tankautospuit 4535 van de post Veerseweg gealarmeerd.

Omdat de dagdienst/beroepsploeg ook nog aanwezig was werd ook de tankautospuit 4530 van de kazerne aan de Stromenweg in Middelburg ter plaatse verzocht. Het betrof een kleine brand. De brandweer hoefde alleen het papier wat na te blussen.

Later die dag, rond tien over half zeven, kwam wederom een brandmelding binnen voor het Stadsgewestelijke brandweerkorps. Op de Haringvlietstraat was brand gesticht in enkele bossages. De tankautospuit 4530 van de Stromenweg bluste de brand daar binnen enkele minuten. Ook hier ging het om een klein buitenbrandje. De oorzaak van beide brandjes is vermoedelijk brandstichting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren