Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 35 km

Duizend kilo coke tussen bananen

Toegevoegd: 16-10-2013, 17.03 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen is maandag 1.000 kilo cocaïne aangetroffen. Er zijn vier mannen aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vanmiddag bekend gemaakt.


Bij en in een loods in Weesp zijn woensdagmorgen vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden de cocaïne naar Nederland te hebben gesmokkeld. De cocaïne werd maandag ontdekt in dozen met bananen.

De cocaïne zat aan boord van een schip uit Colombia dat oorspronkelijk naar Rotterdam zou varen. Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, besloot een nader onderzoek in te stellen omdat er mogelijk cocaïne aan boord van het schip zou zijn.

In de haven van Vlissingen werden de dozen met bananen gelost. Tussen dozen gevuld met het fruit, zaten ook dozen met cocaïne. In overleg met de officier van justitie werd besloten de cocaïne uit de dozen te halen en af te wachten wie de bananen kwam ophalen. Dat gebeurde woensdag.

Bij een loods in Weesp werden de dozen met bananen en de dozen waarin oorspronkelijk cocaïne zat, afgeleverd. Een arrestatieteam van de politie hield de verdachten in en bij de loods aan. Toen het HARC-team de loods binnenkwam, waren de bananendozen al gescheiden van de drugsdozen.

De aangehouden mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drugs met een waarde van ruim 30 miljoen euro zijn inmiddels vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerda (19-10-2013 om 20:04)
Nou vlissinger, ik begrijp het echt wel. Ik weet donders goed , dat er wel meerdere manieren zijn om al dat rotzooi in ons land terecht te laten komen. Zo stom ben ik nou ook weer niet. Het is water naar de zee dragen ( uitdrukking ) als je weet wat ik bedoel.
Vlissinger (19-10-2013 om 13:33)
Gerda begrijpt er weinig van denk ik.. Justitie wordt afgeleid. Het topje van de ijsberg. er wordt nog niet 1% van alle drugs gepakt, de rest komt moeiteloos binnen. dit is de manier.
Linda (18-10-2013 om 16:04)
Klopt helemaal niks van dat het word vernield. Jaja ;)
Zwarte smurf (18-10-2013 om 10:51)
Zegt een Zeeuwse burgemeester tegen een Zeeuwse officier van justitie: "Maar er bestaat toch geen zware criminaliteit in Zeeland?"
Joey (17-10-2013 om 14:03)
Zo nu een ton gevonden binnen een maand weer 10 ton binnen! Dus uiteindelijk veranderd er niets. Thats Life
V (17-10-2013 om 13:07)
@Saskia...zei je zonde??? 1000 kg is niet mis, als je dat bedoeld. Ik hoop dat narcotica alle drugs vinden want het is maar het topje van de ijsberg... Is dweilen met de kraan open...
Cookie-instellingen beheren