Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Jeugdcriminaliteit Vlissingen hard aangepakt

Toegevoegd: 04-11-2003, 15.13 uur
Door: Politie Zeeland

VLISSINGEN - Na een onderzoek onder de jongeren in de omgeving Vlissingen-Paauwenburg heeft het wijkteam van de politie in samenwerking met recherche en jeugdzorgspecialisten wederom een 12-tal verdachten aangehouden. Het totale aantal komt hierdoor op 31 aangehouden jongeren.

 

In de Vlissingse wijk Paauwenburg wordt de jeugd intensief aangepakt naar aanleiding van overlastmeldingen. De overlast bestaat uit een groep jongeren in de omgeving Paauwenburg. Er kwamen bij de wijkagenten signalen binnen van jeugdcriminaliteit en overlast van bromfietsen.

 

Deze signalen zijn door de politie onderzocht waarna een nieuw onderzoek “Olievlek 3” is opgestart. Twaalf jongeren zijn daarop aangehouden., in de leeftijd van 18 a 19 jaar. Zij bekenden in verschillende samenstellingen inbraken te hebben gepleegd in standtenten langs de kust van Walcheren. De buit was gericht op geld, sigaretten en alcohol.


Verder bekenden zij te hebben ingebroken in een buurthuis, scouting en sportcomplex. De jongeren hebben dit gedaan in een periode van twee a drie jaar. De minderjarigen in dit onderzoek worden besproken met de Raad voor de Kinderbescherming en de Jeugdreclassering.

 

Tevens is er intensief samengewerkt met de ouders van deze jongeren. Uit de verhoren kwam naar voren dat de jongeren soms uit verveling en soms voor de kick hebben ingebroken. De buit werd steeds onderling verdeeld.

 

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en gaat door met de intensieve contacten met de jongeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren