Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Tien jaar cel voor schietpartij Vlissingen

Toegevoegd: 17-10-2013, 14.11 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Middelburgse rechtbank heeft donderdag geheel volgens de eis van de officier van justitie een 64-jarige man uit Middelburg veroordeeld tot een celstraf van tien jaar. De man wordt schuldig bevonden aan een poging tot moord op zijn ex-echtgenote.


De man woonde in Servië en zijn ex in Vlissingen. In afwachting van een operatie die hij moest ondergaan verbleef hij tijdelijk bij zijn dochter in Middelburg. Op 19 december vorig jaar trof hij zijn vrouw vlak bij haar woning en schoot hij gericht op haar. De vrouw werd geraakt in benen, hand en hals en was volgens de deskundigen 'slechts enkele millimeters van de dood verwijderd'.

In de avond van die 19e december was hij met de auto van zijn dochter naar Vlissingen gereden om daar door een kennis de banden te laten verwisselen. Op de achterbank lag een pistool. Dat had hij al jaren en in zijn land had volgens hem vrijwel iedereen een vuurwapen. Bij de Bossenburg ontmoette hij toevallig zijn ex en toen ging volgens hem 'het licht uit'. Hij pakte het pistool en schoot vier keer op de vluchtende vrouw.

Als gevolg daarvan moest een pink worden geamputeerd, zijn de andere vingers gevoelloos en kan zij met haar hand niets meer doen. ,,Ik adem, sta iedere morgen op, maar mijn leven is die 19e gestopt'', liet zij in haar slachtofferverklaring weten. De man zelf zei zich helemaal niets van de schietpartij te kunnen herinneren.

Zie ook:
- 20/12/2012: Vrouw neergeschoten in Vlissingen  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (18-10-2013 om 00:58)
We hebben genoeg van dat tuig die niet meer weet dat hij een strafbaar feit pleegt. Je hoort hier gewoon niet thuis, ook niet in 1 van onze gevangenissen. Daar heb je het veel te goed en dat heb je zeker niet verdiend. Ik wens de mevrouw heel veel sterkte.
Ger (17-10-2013 om 17:20)
Weer een reden om de grenzen gesloten te houden. 10 jaar straf op de kosten van de werkende is weer een aanslag op ons eigen systeem.... Hoop voor de vrouw dat ze terug naar eigen land kan en daar lekker leven.
Cookie-instellingen beheren