Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Oplichter moet zes jaar de cel in

Toegevoegd: 21-10-2013, 20.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 64-jarige Zutphense beroepsoplichter na een eis van acht jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

Tussen januari en maart van dit jaar maakte hij met een babbeltruc ettelijke bejaarden in Zeeland duizenden euro's armer. Een bejaarde vrouw werd zelfs twee keer slachtoffer van de man.


Hij deed zich voor als medewerker van een zorgverzekeraar, van een bank of als oud-klasgenoot van een familielid. Als het hem niet lukte om met zijn gladde praatjes smoesjes de pinpas met code te ontfutselen, dan was hij niet te beroerd om hun portemonnee en bankpapieren uit de woning te stelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (22-10-2013 om 08:57)
In China zou deze man de doodstraf hebben gekregen. Maar 6 jaar is een leuke straf !
R (21-10-2013 om 20:44)
Daar ben je schoon klaar mee, zie je centen maar eens terug te krijgen. Recht is er niet in Nederland. Kleed hem uit pak hem alles af, en laat hem straten vegen of iets anders doen, wat niemand wil doen. Nu gaat hij de gemeenschap, [belasting betaler] nog wat geld kosten.
Cookie-instellingen beheren