Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Ernstig ongeluk A58 Kruiningen

Toegevoegd: 22-10-2013, 15.06 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Op de A58 bij Kruiningen is dinsdagmiddag een man ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Daarbij waren een auto, zeker twee en mogelijk zelfs drie vrachtwagens betrokken.


Het ongeval gebeurde rond 13.45 uur tussen Kruiningen en Krabbendijke op de rijbaan richting Bergen op Zoom. De brandweer schaalde op naar middel-hulpverlening. Er werden meerdere brandweerploegen en ambulanceteams ingezet. Ook de Rotterdamse traumahelikopter kwam ter plekke.

Eén van de betrokken vrachtwagenchauffeurs kwam bekneld te zitten. Zijn vrachtwagen stond pal tegen zijn voorganger. De brandweer heeft de beide vrachtwagens uit elkaar getrokken om zo goed bij het slachtoffer te kunnen. Nadat hij was bevrijd ontfermden ambulancemedewerkers en het traumateam zich over hem. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De andere betrokkenen raakten voor zover bekend niet ernstig gewond. Wel waren er mensen met wat lichte verwondingen. De politie is ter plekke een onderzoek gestart om de exacte toedracht van de botsing te achterhalen.

Vanwege het ongeval is de A58 richting Bergen op Zoom volledig afgesloten vanaf de afslag Kruiningen. Rijkswaterstaat heeft een omleidingsroute ingesteld via route U13. Het verkeer dat achter de betrokken voertuigen reed, staat nog vast.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sun (23-10-2013 om 23:13)
Hm, helaas alweer een ongeluk met een vrachtwagen.
Ronnie (23-10-2013 om 15:07)
@Ann '2 seconden-regel is onzin OMDAT HET NIET WORDT NAGELEEFD'. Wat voor kolder is dat nu weer? Deze regel is preventief bedoeld om in NOODGEVALLEN tijdig te kunnen reageren. Aangezien zulke dingen niet echt te voorspellen zijn... Zijn voorrangsregels ook onzin OMDAT ze vaak niet worden nageleefd?
Marijke (23-10-2013 om 14:48)
Ik heb 3uur in de file achter hun gestaan. had ik er graag voor over. het belangrijkste is dat de chauffeur het goed maakt. ik wens hem alle beterschap en sterkte toe ook de chauffeur voor hem ,want ook hij zal dit nog lang bij hem dragen .valt zwaar als je je collega niet zelf kan helpen .marijke
Kees (23-10-2013 om 13:17)
Nou Danny, ik kwam gisteren (zelfde middag dus) nog een Poolse piloot tegen die een stuk vluchtstrook gebruikte als rijbaan. Deed me meteen weer denken aan 8 oktober. En voor de rest ben ik blij dat er geen anderen het slachtoffer zijn geworden.
Wouter (23-10-2013 om 13:08)
@Danny, Ik wil niet met een beschuldigende vinger naar vrachtwagen chauffeurs wijzen, maar als je het voor elkaar krijgt om achterop een stilstaande vrachtwagen te rijden doet mij toch vermoeden dat deze chauffeur met andere dingen bezig was dan met het verkeer.
Tries (23-10-2013 om 07:00)
Danny zullen weer veel ondoordachte reacties komen. Sommige mensen weten niet hoe het is in een vrachtwagen te rijden.moet je als chauffeur zijn eens netjes afstand houden van je voor ligger en kijk hoeveel autos zich er tussen proppen.Maar de vrachtwagenchauffeur krijgt de schuld van bumperkleven.
Cookie-instellingen beheren