Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

OM vindt steekpartij poging doodslag

Toegevoegd: 24-10-2013, 21.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie E. Bethlehem wil dat een 28-jarige Vlissinger voor poging doodslag wordt veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk. De zaak tegen de Vlissinger diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.


In de avond van 4 maart vorig jaar kreeg hij met een 19-jarige huisgenoot in de Verkuijl Quakkerlaarstraat een woordenwisseling over de geluidsoverlast die hij zou veroorzaken.

Toen de 19-jarige met het nodige kabaal op de deur rammelde, een ruit in de deur van de 28-jarige vernielde en plotseling in diens kamer stond, stak deze hem met een mes in de buik. Door die messteek liep hij perforaties op in maag, lever, milt, darm, long en alvleesklier op. De dader meldde zichzelf later bij de politie.

Volgens de Vlissinger had hij gehandeld uit noodweer. "Hij was groter, sterker, deed aan vechtsport en ik was bang. Ik heb in paniek gehandeld in noodweer." "Noodweer? Poging doodslag", concludeerde Bethlehem. "U heeft gestoken omdat hij in uw kamer stond. Dat vond u vervelend. Maar dat u bang was is niet genoeg om een beroep te doen op noodweer."

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (25-10-2013 om 16:44)
Het om ik denk dat ik er een uur cabaret over kan schrijven.
K (25-10-2013 om 16:42)
Ow dus je mag jezelf niet eens in eigen huis verdedigen tegen een indringer volgens mij is het ongevraagd binnengaan van een woning inbraak of zelfs huisvredebreuk , bij geluids overlast hoor je gewoon de politie te bellen en niet voor eigen rechter te gaan spelen
Edel (25-10-2013 om 11:16)
Ik had hem ook neer gestoken, hij heeft ten eerste geen spullen te vernielen die niet van hem zijn, en ten tweede, zeker niet binnen treden zonder hier toestemming voor te hebben. dus het is gewoon zelf verdediging geweest.
Jos (25-10-2013 om 09:48)
Dus ze slaan je raam in ,stappen je huis in en willen je in elkaar trappen.....Dat moet je dus maar ondergaan .........? Ben bang dat ik ook zou steken als ik een mes voorhanden zou hebben, je hebt niks in m'n huis te zoeken. Bij klachten bel je maar netjes aan of bel je de politie!
Harry (25-10-2013 om 08:15)
Nee, hij had eerst een paar tikken moeten krijgen, en zich daarna pas tegen deze "inbreker" mogen verdedigen. ik ben benieuwd wat voor straf deze neergestoken huisgenoot heeft gekregen van deze linkse rechter voor oa bedreiging, vernieling en huisvredebreuk
Cookie-instellingen beheren