Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Twee wietplantages in één straat

Toegevoegd: 24-10-2013, 22.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vandaag zijn op twee adressen in de Meanderlaan in Middelburg hennepkwekerijen aangetroffen. Beiden zijn ontruimd. Er zijn geen arrestaties verricht


Onderzoek van de politie had uitgewezen dat er op de twee adressen mogelijk hennep werd gekweekt. De politie ging daarom op bezoek bij beide adressen. Bij de eerste woning werden 78 wietplanten aangetroffen. Volgens de bewoner waren de planten bestemd voor eigen gebruik. De politie heeft de kwekerij desondanks ontmanteld en de planten vernietigd. Van de bewoner wordt later een verklaring opgenomen. 

Bij het binnentreden van het tweede adres was er niemand thuis. Hier was de kweek zichtbaar niet bedoeld voor eigen gebruik. Bijna de gehele woning was ingericht voor het kweken van hennep. In de woonkamer werden 382 gebruikte potten gevuld met aarde aangetroffen. De geoogste henneptoppen (5,67 kg) lagen op rekken te drogen. Op de grond slingerde ook nog 4,2 kg hennepresten vermalen met blad rond.

In een van de slaapkamers stond bovendien een kweektent met 300 nieuwe planten (4,22 kg). Alle kweekspullen en hennep zijn meegenomen en vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (25-10-2013 om 18:06)
78 planten voor eigen gebruik... das een serieuze hippie
Zonde (25-10-2013 om 18:00)
Ja werk me heel de week rot voor dat loontje en alles gaat aan vaste lasten op. Ze kunnen beter die lui eens na trekken die iedere maand , de sociale dienst oplichten en hun handje ophouden terwijl ze geen moer mankeren. Daar betalen wij voor . Werken met je luie flikker een ander moet dat ook.
GTI (25-10-2013 om 16:00)
@Willem: Ik vind jouw reactie eerder idioot.. Wat heeft jouw energierekening hier mee te maken? Staat nergens dat er wordt afgetapt... En ik kan me bovendien goed voorstellen dat mensen een paar plantjes neerzetten in deze crisis. Velen kunnen niet rondkomen ook al werken ze keihard..
Willem (25-10-2013 om 12:26)
Wat een idiote reacties weer! Doordat het crisis is mag je het vergoelijken. Deze criminelen op zoek naar snel geld, zadelen mij op met een hogere energierekening, en wie betaald de politie inzet en de opruiming? Juist ook ik onder ander! Weg met die rotzooi.
Niet gek (25-10-2013 om 09:16)
Ik vind het niet gek Rutte heeft zelf nu criminelen geschapen alles gaat om hoog en je salaris blijft staan mensen hebben geld nodig. Waar gaat Nederland naar toe
Sjaak (25-10-2013 om 07:43)
Helaas voor ze dat ze gepakt zijn, ik zou ook wel een wietplantage willen beginnen maar ik heb er geen verstand van. Want van werken word je in Nederland toch niet rijk.
Cookie-instellingen beheren