Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders stapelwolken
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Demonstratie tegen kernenergie Middelburg

Toegevoegd: 25-10-2013, 16.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vanmiddag gedemonstreerd tegen kernenergie. Het protest vond plaats voor het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta.


De demonstratie, die van tevoren werd aangekondigd, werd georganiseerd door World Information Service on Energy (WISE) Nederland. Deze organisatie is het niet eens met het besluit om de kerncentrale in Borssele langer in gebruik te houden. De centrale levert al veertig jaar energie en het besluit is inmiddels genomen om daar nog eens twintig jaar aan vast te plakken. Veel te lang, zo vinden de demonstranten.

De protestactie verliep rustig. Er waren 19 actievoerders op de been en zij hielden een stil protest. De protestanten namen op stoelen plaats voor het Delta-gebouw en het enige geluid dat werd geproduceerd was dat van een trommel. Er werden diverse gele vaten voor het pand geplaatst. De politie hield met drie agenten de situatie in de gaten. Delta zette diverse particuliere beveiligers in.

Rond 16.45 uur, toen de actievoerders drie kwartier hadden stilgezeten voor het energiebedrijf, werd aan de directie van Delta één van de meegebrachte vaten overhandigd. Het vat moet het bedrijf er aan herinneren dat de kerncentrale in Borssele ook afval produceert. Delta heeft het vat in ontvangst genomen.

2003
Bij de dertigste 'verjaardag' van de kerncentrale in 2003 werd een omvangrijker protest gehouden. Toen demonstreerde een grote groep mensen op de dijk rondom de kerncentrale. Er werden toen honderden gele vaten op de dijk gezet om aan te geven hoeveel radioactief afval er werd geproduceerd.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Helpt niks, als ze hun zakken maar kunnen vullen (26-10-2013 om 01:07)
Soort toneel stukje.......... go naar hollands got talent!
Arie (26-10-2013 om 00:52)
Het zijn ook altijd de zelfde sukkelige reacties van hen die voor kernenergie zijn. Een beetje nadenken valt ook niet mee inderdaad,
Wee (25-10-2013 om 23:05)
Demonstranten hebben het gelijk aan hun kant. Zij hebben de moed om kernenergie te veroordelen. Een kerncentrale die door onvoorziene gebeurtenis word beschadigd of ernstig wordt ontregeld kan voor iedereen op een ramp van ongekende omvang uitdraaien .Kan vannacht al gebeuren;. allen welterusten
Ard (25-10-2013 om 22:44)
Laat die 2de kerncetrale maar komen.. Dan is er weer werkgelegheid in zeeland. En laat die geitewollen sokken maar lekker voor lul lopen met hun masker op....
Mark (25-10-2013 om 22:33)
Ik wacht nog steeds op me Iodine tabletten. Na Chernobyl en Fukushima heb ik weinig vertrouwen in die dingen .
Lololol (25-10-2013 om 21:33)
Moeten deze mensen niet werken net zoals u en ik? En dan met maskers op bang herkend te worden zeker. Of weten ze dat ze zowiezo al voor schut staan :P:
Cookie-instellingen beheren