Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen kernenergie Middelburg

Toegevoegd: 25-10-2013, 16.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vanmiddag gedemonstreerd tegen kernenergie. Het protest vond plaats voor het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta.


De demonstratie, die van tevoren werd aangekondigd, werd georganiseerd door World Information Service on Energy (WISE) Nederland. Deze organisatie is het niet eens met het besluit om de kerncentrale in Borssele langer in gebruik te houden. De centrale levert al veertig jaar energie en het besluit is inmiddels genomen om daar nog eens twintig jaar aan vast te plakken. Veel te lang, zo vinden de demonstranten.

De protestactie verliep rustig. Er waren 19 actievoerders op de been en zij hielden een stil protest. De protestanten namen op stoelen plaats voor het Delta-gebouw en het enige geluid dat werd geproduceerd was dat van een trommel. Er werden diverse gele vaten voor het pand geplaatst. De politie hield met drie agenten de situatie in de gaten. Delta zette diverse particuliere beveiligers in.

Rond 16.45 uur, toen de actievoerders drie kwartier hadden stilgezeten voor het energiebedrijf, werd aan de directie van Delta één van de meegebrachte vaten overhandigd. Het vat moet het bedrijf er aan herinneren dat de kerncentrale in Borssele ook afval produceert. Delta heeft het vat in ontvangst genomen.

2003
Bij de dertigste 'verjaardag' van de kerncentrale in 2003 werd een omvangrijker protest gehouden. Toen demonstreerde een grote groep mensen op de dijk rondom de kerncentrale. Er werden toen honderden gele vaten op de dijk gezet om aan te geven hoeveel radioactief afval er werd geproduceerd.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (25-10-2013 om 17:12)
Geef die mensen allemaal een fiets / hometrainer dan kunnen ze alvast beginnen met alternatieve stroom opwekken.
Maan (25-10-2013 om 16:57)
Stoer om een demonstratie te houden met maskers voor je gezicht, zodat je niet herkenbaar bent. Bang voor reacties?
Werker (25-10-2013 om 16:57)
Tsjonge, met 19 man sterk (of wellicht ook vrouwen, dat kan ik niet zien door die enge maskertjes). Dat maakt wel indruk bij de Delta denk ik. *proest*
Cookie-instellingen beheren