Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Ravage na ernstig ongeluk tolplein

Toegevoegd: 26-10-2013, 07.55 uur - Update: 10-01-2014, 16.38 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - Op het tolplein van de Westerscheldetunnel bij Driewegen is vannacht een ernstig ongeluk gebeurd. Een automobilist reed daar tegen een tolpoortje en er ontstond een grote ravage.

Het ongeluk gebeurde rond 04.50 uur op de Westerscheldetunnelweg (N62). De automobilist naderde vanuit de richting van Zeeuws-Vlaanderen en reed dus richting Borssele. Bij het tolplein werd geen vaart geminderd en de auto ramde de betonnen afbakening bij de ingang van één van de doorgangen. Vervolgens werden enkele paaltjes uit de grond gereden. Ook de slagboom werd omver gereden. Verder werd ook een bewakingscamera geraakt.

De auto kwam een kleine honderd meter verder weer tot stilstand. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Sliedrecht, kon vrij snel uit het voertuig worden gehaald. Dit slachtoffer is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Goes. Daar is ook een bloedonderzoek van hem afgenomen. Volgens de politie heeft hij namelijk mogelijk gedronken. De man is daarom aangehouden.

Een passagier zat bekneld en de brandweer had lange tijd nodig om het slachtoffer uit het voertuig te bevrijden. Even na 06.00 uur kon ook deze gewonde per ambulance worden afgevoerd. Dit slachtoffer is volgens de politie met ernstige verwondingen overgebracht naar Rotterdam. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ingezet.

De politie is ter plekke een uitgebreid sporenonderzoek gestart. De verwachting is dat dit nog wel enige tijd in beslag zal nemen. Vanwege het ongeluk waren enige tijd beide tunnelbuizen afgesloten, maar vrij snel kon er weer verkeer richting Zeeuws-Vlaanderen rijden.

Verkeer richting Zuid-Beveland moest tot 07.00 uur wachten. Toen kon er één rijstrook worden opengesteld waardoor verkeer langs de ongevalslocatie kon worden geleid. Als het onderzoek is afgerond zal de auto worden geborgen. Ook zal dan het tolplein worden schoongemaakt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (28-10-2013 om 21:46)
Ik mag hopen dat de taalkennis en grammatica van "Gaatjeniksaan" geen weerspiegeling is van de intelligentie van deze vriendengroep. Het zou daar in tegen wel veel verklaren. Ik zie het in Zeeuws-Vlaanderen nog vaak genoeg gebeuren dat men bezopen achter het stuur gaat. Reden: weinig controle.
Gaatjeniksaan (27-10-2013 om 21:30)
En ja ik ken die persoon (heel goed) die in het ziekenhuis ligt dus ik weet precies hoe het zit!
Gaatjeniksaan (27-10-2013 om 21:30)
Vrolijk ontslage dezelfde ochtend zonder verwondingen en de passagier ligt zwaar gewond in het ziekenhuis en moet daar de komende tijd nog blijve en zal waarschijnlijk opnieuw moeten leren lopen met 1 been waarin alles wat je breken kan gebroken of verbrijzeld is,
Gaatjeniksaan (27-10-2013 om 21:28)
De auto gaan parkeren en gaan zuipen, werd wakker toen ze bij de tunnel in de buurt waren en wist dus niet dat die ** stomdronke was dus voor je praat over degene die er niks mee te make hebbe zorg dan eerst dat je de feite weet ! de bestuurder is !
Gaatjeniksaan (27-10-2013 om 21:27)
@Lia leef je lekker uit op de bestuurder en niet de passagier, als je niet weet wat er gebeurd is dan ga geen conclussies trekken! de bijrijder(passagier wist van niks), de bestuurder was stomdronke die was toen ze onderweg naar huis waren gegaan en zag dat de bijrijder in slaap was gevallen
Jedidja (27-10-2013 om 11:56)
Drank maakt meer kapot dan je lief is, vaak ook letterlijk...
Cookie-instellingen beheren