Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Westbuis tunnel dicht na ongeluk

Toegevoegd: 26-10-2013, 15.49 uur
Door het ongeluk ontstond een flinke file. Door het ongeluk ontstond een flinke file.
Door het ongeluk ontstond een flinke file.
© Foto: Ricardo Kievit/112Stadsgewest
Door: Roland de Jong
DRIEWEGEN - De Westerscheldetunnel is vanmiddag opnieuw gestremd geweest vanwege een aanrijding. Vanochtend gebeurde dat vanwege een ongeval op het tolplein, nu vond er een ongeluk plaats in de tunnel zelf.

Het ongeluk gebeurde even voor 14.00 uur in de westbuis, de buis waarin het verkeer richting Zeeuws-Vlaanderen rijdt. Volgens de politie schaarde ter pleke een personenauto met aanhangwagen. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar van de vermeende beknelling bleek geen sprake. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.


Direct na het ongeluk werden beide tunnelbuizen afgesloten. Na een half uurtje kon de oostbuis weer open. Enige tijd later moest de buis vanwege bergingswerkzaamheden echter weer worden gesloten. Rond 15.05 uur was de oostbuis volledig geopend. De Westerscheldetunnel verwacht rond 16.00 uur één rijstrook van de westbuis in gebruik te kunnen nemen waardoor de ontstane files zullen afnemen.

Zie ook:
- Ravage na ernstig ongeluk tolplein (26-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (27-10-2013 om 15:09)
Oude PSD is niet voor niets afgeschaft, dit is vele malen beter. alleen die dat al die kneuzen niet kunnen rijden en alles aan barrels rijden is heel jammer. 2 tunnelbuizen afgesloten door 1 ongeval? logica.. denk nou eens even door voor je iets zegt.
Frans (27-10-2013 om 14:38)
Het is me een raadsel waarom er geen andere mogelijkheden worden toegepast. Maak van de buis die wel doorstroomt een 2 richtingsweg in beide richtingen. Dat moet toch te regelen zijn? In Frankrijk heb je dit soort ongein nu nooit!
Zeeuws vlaming (27-10-2013 om 13:30)
Net binnengekomen mededeling van de Psd : vanwege de stormachtige wind zijn de veerponten Perkpolder -Kruiningen en Vlissingen - Breskens uit de vaart. Dit kan duren tot maandagavond. Verkeer wordt aangeraden om te rijden via de Antwerpen.
Kees (26-10-2013 om 23:06)
Dolf en Pietje ,waarschijnlijk nooit elke dag voor je werk heen en weer gemoeten? Op het laatst voeren ze vandaag al niet meer als ze dachten dat het morgen mistig zou worden.Wachten is nooit leuk, maar geef mij de tunnel maar!!
Hennie (26-10-2013 om 21:34)
Ze drijven nog rond Dolf. Er is nog hoop voor ons
Jaap van der welle (26-10-2013 om 21:27)
Reed om ca 10.45 door de westbuis. De verlichting was het eerste stuk super slecht. Zag bijna niks in de tunnel,terwijl ik toch goede ogen heb.
Cookie-instellingen beheren