Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 211 km

Vaardigheidstoetsen Serooskerke

Toegevoegd: 26-10-2013, 22.44 uur
De vaardigheidstoetsen vonden plaats in Serooskerke (W).
De vaardigheidstoetsen vonden plaats in Serooskerke (W).
© Foto: Ricardo Kievit/112Stadsgewest
Door: Roland de Jong
SEROOSKERKE (W) - De wedstrijdploegen van Oosterland, Colijnsplaat/Kortgene, Goes-2 en Heinkenszand hebben zaterdag gewonnen tijdens de Zeeuwse vaardigheidstoetsen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland bekend gemaakt.


Bij de vaardigheidstoetsen waren 34 Zeeuwse brandweerploegen en zeven Officieren van Dienst (OVD) in actie. In totaal deden zo'n 300 Zeeuwse brandweermensen mee.

De regionale vaardigheidstoetsen worden jaarlijks georganiseerd. Daarbij is ieder jaar een andere ploeg gastheer en verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de voorbereidingen. Dit jaar werd dit verzorgd door de brandweer van Serooskerke (W)

Voor de brandweerploegen was een incident in scene gezet, iedere ploeg diende dit samen met een andere ploeg tot een goed einde te brengen. De OVD's kregen tijdens de vaardigheidstoets ieder de leiding over twee inzetten. De OVD heeft de leiding over de brandweerinzet en is daarnaast verantwoordelijk voor afstemming en overleg met de andere hulpdiensten.

Er was een brand in het jeugdhonk aan de Oostkapelseweg in scene gezet. Hier diende een aantal aanwezigen te worden gered. De brandhaarden dienden te worden gelokaliseerd en vervolgens te worden geblust. Een ander scenario speelde zich in een leegstaande boerderij af aan de Oostkapelseweg. Hier was in scene gezet dat het pand was gekraakt. Ook hier diende de brandweerploegen personen te redden en de brand te blussen.

Burgemeester Van der Zwaag (Veere) en mevrouw Ruijs (directeur Veiligheidsregio Zeeland en Commandant Regionale Brandweer) reikten aan het einde van de dag de prijzen uit. De vaardigheidstoetsen betekenden ook het einde van de Zeeuwse brandpreventieweken. De afgelopen weken is op diverse wijzen voorlichting gegeven over de risico's van brand en rook en over de wijze waarop je deze risico's zelf kunt verminderen.

In de wijk Goese Polder zijn woningchecks gehouden. Op plekken door de hele provincie zijn voorlichtingsavonden georganiseerd, met name gericht op thuiszorgverleners en mantelzorgers die bij minder zelfredzame groepen 'over de vloer' komen om zorg of hulp te verlenen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren