Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 313 km

Politie controleert intensief op Walcheren

Toegevoegd: 04-11-2003, 23.21 uur
Door: Roland de Jong & Politie Zeeland

MIDDELBURG - De politie op Walcheren controleert de laatste tijd streng in zowel Vlissingen als Middelburg. Vrijwel elke dag is er tegenwoordig een controle, zei het dat deze in sommige gevallen wat kleiner zijn dan in andere. Elke dag controleren politiemensen vooral scholieren op het dragen van helmen op brommers en scooters, het voeren van de (juiste) verlichting, het rijden door rood enz. enz..

 

Geregeld leiden deze controles vooral bij scholieren tot ergernissen. Vaak leveren zij ook kritiek op de controles, een vaak gehoorde klacht is dat de "politie zich beter met de verkeersproblemen op de Schroeweg in Middelburg bezig kan houden. Daar gebeuren vaak (bijna)ongevallen terwijl de politie een paar meter verder simpele bonnetjes staat uit te schrijven"..

 

Maar dit alles heeft uiteraard ook een keerzijde, omwonenden van diverse doorgaande wegen ergeren zich aan o.a. de scooters en brommers die "erg hard door de straten scheuren en daarbij vaak rakelings langs andere weggebruikers vliegen".. Uiteraard ergeren weggebruikers zich ook aan elkaar. Tijdens de 'ochtendspits' in Middelburg rijden grote groepen scholieren richting school, vaak rijden zij hierbij door rood.. wat weer tot ergernissen leidt bij de automobilisten die op dat moment stil komen te staan op o.a. de spoorwegovergang.

 

Gelukkig heeft dit nog niet tot ernstige incidenten geleid maar om dit te voorkomen heeft de politie besloten vaker te controleren in o.a. Middelburg en Vlissingen. Vandaag gingen zij op pad in Middelburg Noord en -West. De politie controleerde hier o.a. bij de scholen in deze delen van Middelburg. De resultaten waren vandaag als volgt:

  • Op de kruising Poelendaelesingel, Vlissingsesingel werd gecontroleerd op het rijden door rood licht. Hierbij werden 50 personen bekeurd.

  • Op de Koudekerkseweg werden bromfietsen gecontroleerd op teveel vermogen. Negen bromfietsers werden bekeurd voor het opvoeren van hun brommer. Een (1) persoon werd bekeurd omdat zijn bromfiets teveel geluid produceerde en een (1) bromfietser werd bekeurd omdat zijn rem niet werkte. Hierbij werden 50 personen bekeurd.

  • Op de Noordweg in Sint-Laurens werd een gordelcontrole gehouden. Hierbij werden 24 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet handsfree bellen en een (1) automobilist werd bekeurd omdat de auto niet APK gekeurd was / omdat de APK verlopen was.

  • Op de Laan der Verenigde Naties werd een snelheidscontrole gehouden. Er werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst geconstateerde snelheid van een auto was 78 km/h; de hoogst geconstateerde snelheid van een bromfiets was 71 km/h. Verder werd tijdens surveillance in Middelburg noord / west gecontroleerd. Hierbij werden bekeuringen uitgedeeld voor:
    - 2 maal voor het niet dragen van een helm (bromfietsers)
    - 1 maal voor het niet hebben van juiste verlichting (bromfiets)
    - 2 maal voor het niet handsfree bellen
    - 1 maal voor het inrijden bij een gesloten verklaring
    - 4 maal voor het niet volgens van de juiste rijbaan


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren