Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 227 km

Overvaller moet naar inrichting

Toegevoegd: 04-11-2013, 16.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank heeft maandag een 41-jarige Vlissinger die ervan werd verdacht op 10 juli van dit jaar een overval te hebben gepleegd op Action in Middelburg ontslagen van rechtsvervolging.


Wel moet de Vlissinger een jaar lang worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. De officier van justitie had tegen de man - die door de deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar was verklaard - een gevangenisstraf van een jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

De man bedreigde de caissière van Action met een mes en griste vervolgens 495 euro uit de kassa. Hij verliet de winkel en deelde zijn buit uit aan passanten. Kort na de overval kon hij worden aangehouden. De man verkeerde voor en tijdens de overval in een psychotische toestand.

Tijdens de behandeling van de zaak zei de Vlissingen dat hij stemmetjes in zijn hoofd hoorde die hem uitlachten. De overval was volgens hem dan ook meer een schreeuw om hulp. De man is al eerder veroordeeld tot een tbs met dwangverpleging.

Zie ook:
- Overvaller Action hoorde stemmen (21-10-2013)
- Overvaller met mes in Action Middelburg (10-07-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dominique Groosman (7-11-2013 om 03:31)
Ik denk dat jullie niet begrijpen dat TBS vaak langduriger is als een gevangenname en zelfs voor onbepaalde tijd kan zijn. Als de man daadwerkelijk psychotisch is zal hij een betere behandeling kunnen krijgen in een psychiatrische inrichting. Hij zal daar ook achter slot en grendel verdwijnen.
HollandFail (6-11-2013 om 07:52)
Merkwaardig en opvallend dat deze man zijn tekortkomingen niet aan het licht zijn gekomen tijdens zijn eerdere TBS en dwangverpleging. men kan zich afvragen wat de effectiviteit van deze behandelingen zijn. naar mijn mening nihil en/of contraproductief.
Jacqueline (5-11-2013 om 13:20)
Een lachertje deze straf heeft hij de eerdere opgelegde TBS met dwangverpleging wel gehad en uitgelopen ,Het personeel en de klant met klein kind wat bedreigd is word hier niet mee geholpen vastzetten die man met of zonder stemmetjes in zijn hoofd
Loes (5-11-2013 om 10:09)
Natuurlijk je doet net alsof je er zelf niks aan kan doen, en de gevolgen maakt niet uit voor andere mensen, maar doe net als of je psychisch niet goed bent...zo lust ik er nog wel.1....ik wil ook wel rechter worden, ik weet wel raad en ik hou van aanpakken en dat weten deze huidige rechters niet!
Witte (5-11-2013 om 07:49)
Is de rechter weer van god los ????? wat een belachelijk spelletje .
Softcell (4-11-2013 om 21:56)
@k: de psychiatrische zorg blijkbaar ook.. Persoonlijk gewin lijkt me niet de drijfveer voor iemand die de buit onder passanten uitdeelt.
Cookie-instellingen beheren