Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 228 km

Wietkwekerij in leegstaand pand

Toegevoegd: 06-11-2013, 13.30 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In een leegstaand bedrijfspand aan de Dwarsstraat in Terneuzen zijn dinsdag grote oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Alle materialen en planten zijn meegenomen voor vernietiging.


Na diverse elektriciteitsmetingen in de straat werd aannemelijk dat er in het leegstaande bedrijfspand een hennepkwekerij actief zou zijn. Voor de politie reden om een onderzoek in te stellen. Tijdens een onderzoek in het pand ontdekten agenten op de bovenverdieping 182 grote oogstrijpe planten.

Kennelijk waren er plannen om nog meer kweekruimtes op te zetten, want in het pand lagen nog diverse materialen opgeslagen die voor de kweek gebruikt zouden kunnen worden. Omdat voor de kweek illegaal elektriciteit werd afgetapt, heeft energiebedrijf Delta de meter meegenomen. Alle planten en kweekspullen zijn weggehaald en worden vernietigd.

In het bedrijfspand zijn geen mensen aangetroffen. Het onderzoek naar wie de eigenaar is van de kwekerij loopt nog.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dominique (7-11-2013 om 03:06)
De vraag naar wiet verminderd niet dus naar mijn opinie is de enige oplossing regulering van de kweek. Hierdoor kan er belasting geheven worden over cannabis. Iets wat op dit moment niet gebeurt. Dit heeft als gevolgd dat de druk op de belastingbetaler lager wordt.
Dominique (7-11-2013 om 03:04)
Liefste Nicky. Als de prijs duurder wordt verdienen criminelen er ook meer aan en kunnen ze zichzelf beter bewapenen. Hogere straffen helpen ook niet want dan word het risicovoller om wiet te kweken en gaat de prijs omhoog met als gevolgd dat de criminelen een hogere winst hebben.
Nicky (6-11-2013 om 19:20)
Kan niet duur genoeg zijn Marleen
K (6-11-2013 om 14:24)
Alsof ze de eigenaar ooit gaan vinden, denkt de politie nu echt dat deze persoon zich komt melden? dit is de binnenstad van terneuzen als de politie eens goed om zich heen kijkt zijn er daar nog veel meer kwekerijen
Marleen (6-11-2013 om 13:55)
He das nu 3 al da spul word onbetaalbaar joh op deze manier blijf van onze wiet af
Robin (6-11-2013 om 13:41)
Was t toch geen leegstaand pand haha
Cookie-instellingen beheren