Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Huisbezoeken en grote controle-actie

Toegevoegd: 06-11-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag een grote controle-actie gehouden. Er werden huisbezoeken afgelegd en ook werd een mobiliteitscontrole gehouden.


De actie vond plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. Dit project heeft als doel om het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren. Tot mei volgend jaar worden nog diverse verkeerscontroles gehouden. Ook vinden er huisbezoeken plaats waarbij wordt gekeken naar misbruik van overheidsgelden maar ook het mogelijk niet gebruik maken van toeslagen waar mensen wel recht op hebben.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de reeks controles tijdens een grote controle-actie op het Hof van Tange. Bromfietsers uit de wijk Dauwendaele werden gecontroleerd en meegenomen naar deze parkeerplaats om daar op de rollerbank te worden gezet. Ook werden met behulp van scanauto's mensen aan de kant gezet die nog een schuld open hadden staan bij de Belastingdienst. Motoragenten begeleidden deze mensen vervolgens naar het Hof van Tange.

De politie hield ook een algehele verkeerscontrole en hield daarbij ook de technische staat van voertuigen in de gaten. Daaruit kwamen diverse mankementen naar voren. Zo had iemand een loshangende uitlaat en bleek een aanhangwagen niet aan de technische eisen te voldoen.

Bij één van de controles werd iemand betrapt die illegaal in Nederland was. Hij werd aangehouden. Verder werden diverse voertuigen in beslag genomen en afgevoerd. Ook werden er boetes uitgeschreven en moesten mensen openstaande vorderingen direct afrekenen. De gemeente Middelburg hoopt later vandaag met enkele eerste resultaten te kunnen komen.

Eerder werden al soortgelijke controles gehouden in Vlissingen. De controle vandaag in Middelburg duurt nog tot vanavond.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark1 (7-11-2013 om 18:29)
@k had ik gedaan. Niet te snel oordelen.
Esther O. (7-11-2013 om 15:53)
Er zijn andere manieren om mensen met hun eventuele nalatigheden aan te pakken,dit doet me denken aan een ordinaire razzia,walgelijk!!!
K (7-11-2013 om 12:49)
@mark lees eerst mijn hele reactie ipv te reageren op het eerste woord
Petrus (7-11-2013 om 12:34)
@Yvonne, ben geen VVD stemmer, maar wat de VVD hiermee van doen heeft ontgaat mij heel even en @Reehorst volgens mij bent u iemand die als hem iets misdaan wordt heel hard om dezelfde politie roept.
Voorstander Daan (7-11-2013 om 11:13)
Alle mensen die in hun reactie klagen, hebben óf belastingschuld óf zijn illegaal. Deze mensen hebben waarschijnlijk een WW -waar misschien nog wel mee gefraudeerd wordt ook, als ik het nieuws hoor- en ik hoop dat ze nog naar de voedselbank moeten ook. Alle tegenstanders zijn buitenlanders! Da's zo!
Reehorst (7-11-2013 om 10:17)
Kom eens bij mij langs dan heb ik een grote verrassing voor jullie speurneuzen Yvonne heeft het bij het rechte eind, laatste regel
Cookie-instellingen beheren