Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Huisbezoeken en grote controle-actie

Toegevoegd: 06-11-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag een grote controle-actie gehouden. Er werden huisbezoeken afgelegd en ook werd een mobiliteitscontrole gehouden.


De actie vond plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. Dit project heeft als doel om het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren. Tot mei volgend jaar worden nog diverse verkeerscontroles gehouden. Ook vinden er huisbezoeken plaats waarbij wordt gekeken naar misbruik van overheidsgelden maar ook het mogelijk niet gebruik maken van toeslagen waar mensen wel recht op hebben.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de reeks controles tijdens een grote controle-actie op het Hof van Tange. Bromfietsers uit de wijk Dauwendaele werden gecontroleerd en meegenomen naar deze parkeerplaats om daar op de rollerbank te worden gezet. Ook werden met behulp van scanauto's mensen aan de kant gezet die nog een schuld open hadden staan bij de Belastingdienst. Motoragenten begeleidden deze mensen vervolgens naar het Hof van Tange.

De politie hield ook een algehele verkeerscontrole en hield daarbij ook de technische staat van voertuigen in de gaten. Daaruit kwamen diverse mankementen naar voren. Zo had iemand een loshangende uitlaat en bleek een aanhangwagen niet aan de technische eisen te voldoen.

Bij één van de controles werd iemand betrapt die illegaal in Nederland was. Hij werd aangehouden. Verder werden diverse voertuigen in beslag genomen en afgevoerd. Ook werden er boetes uitgeschreven en moesten mensen openstaande vorderingen direct afrekenen. De gemeente Middelburg hoopt later vandaag met enkele eerste resultaten te kunnen komen.

Eerder werden al soortgelijke controles gehouden in Vlissingen. De controle vandaag in Middelburg duurt nog tot vanavond.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (6-11-2013 om 19:16)
Wel vreemd in dat deze controle de wijk Dauwendaele genoemd wordt.Er werden in heel Middelburg controles uitgevoerd.En dat waren echt niet allemaal mensen die vanuit Dauwendaele meegenomen werden naar het Hof van Tange (je zal net de andere kant opmoeten...)omdat er in Dauwendaele "geen plaats was".
Ikke ja (6-11-2013 om 19:15)
Voor het leefbaarder te maken pfff laat me niet lachen. Ook al heb een regwlinglopen met de belastingdienst en ze komen een oude aanslag nog tegen van 2010 die kan je ineens lappen. Hoe word het dan leefbaarder. Ik zal er nu niet om gaan jatten maar dat zullen wel een hoop mensen nu gaan doen
Dauw en dalen (6-11-2013 om 19:14)
Iedereen weet toch dat de grootste criminelen/fraudeurs in mortiere wonen zeker !
Nick (6-11-2013 om 19:11)
Leefbaarheid voor de wijk Dauwendaele!? Dan is het Hof van Tange inderdaad een hele juiste locatie.. NOT! En staan flitsen op de nieuwe Vlissingse weg is ook heel musthierbij! Waar gaat dit heen, alsof er complete drugs kartels zijn in Middelburg.
De Roep om gerechtigheid (6-11-2013 om 19:00)
Misbruik van overheidsgelden ? Met het schandelijke debacle van dhr Roep nog vers in het geheugen vraag ik me af waarom het bij die persoon dan zolang duurde voordat die ter orde werd geroepen. Verder concludeer ik weer dat dit soort controles weinig opleveren en dus verspilling is van overheidsgeld
Mozes (6-11-2013 om 18:42)
Klagen dat de jeugd door de straat crossen, klagen dat mensen onterecht geld van de staat krijgen. Maar als de politie er iets aan doet is het ook niet goed. Wat verwachten jullie nou, ik ben ook door de controle gereden, maar ik ben door gelaten, waarom omdat ik niets fout heb gedaan.
Cookie-instellingen beheren