Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Huisbezoeken en grote controle-actie

Toegevoegd: 06-11-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag een grote controle-actie gehouden. Er werden huisbezoeken afgelegd en ook werd een mobiliteitscontrole gehouden.


De actie vond plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. Dit project heeft als doel om het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren. Tot mei volgend jaar worden nog diverse verkeerscontroles gehouden. Ook vinden er huisbezoeken plaats waarbij wordt gekeken naar misbruik van overheidsgelden maar ook het mogelijk niet gebruik maken van toeslagen waar mensen wel recht op hebben.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de reeks controles tijdens een grote controle-actie op het Hof van Tange. Bromfietsers uit de wijk Dauwendaele werden gecontroleerd en meegenomen naar deze parkeerplaats om daar op de rollerbank te worden gezet. Ook werden met behulp van scanauto's mensen aan de kant gezet die nog een schuld open hadden staan bij de Belastingdienst. Motoragenten begeleidden deze mensen vervolgens naar het Hof van Tange.

De politie hield ook een algehele verkeerscontrole en hield daarbij ook de technische staat van voertuigen in de gaten. Daaruit kwamen diverse mankementen naar voren. Zo had iemand een loshangende uitlaat en bleek een aanhangwagen niet aan de technische eisen te voldoen.

Bij één van de controles werd iemand betrapt die illegaal in Nederland was. Hij werd aangehouden. Verder werden diverse voertuigen in beslag genomen en afgevoerd. Ook werden er boetes uitgeschreven en moesten mensen openstaande vorderingen direct afrekenen. De gemeente Middelburg hoopt later vandaag met enkele eerste resultaten te kunnen komen.

Eerder werden al soortgelijke controles gehouden in Vlissingen. De controle vandaag in Middelburg duurt nog tot vanavond.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (6-11-2013 om 17:37)
@k Misdaad loont niet behalve als je voor de overheid werkt.
Rien (6-11-2013 om 17:25)
Dit doet me denken aan de tweede wereldoorlog. Nou bij mij komen ze er echt niet in
K (6-11-2013 om 16:50)
Mooi werk misdaad loont niet, vroeg of laat pakt hij je toch in je kraag. werken loont wel alleen nu nog een belastingdienst en overheid die minder steelt van de werkende man en Nederland wordt weer leuk
Kaas (6-11-2013 om 16:38)
De tijd dat de politie nog normaal werk deed is ver voorbij , tegenwoordig zijn ze alleen nog maar een bewapend incasso buro.. En dan raar kijken dat je ze in het gezicht uitlacht
Willem (6-11-2013 om 16:31)
Gelijk op het vliegtuig en weg er mee, ze kosten ons anders klauwen met geld
Hans (6-11-2013 om 16:31)
Ja mensen wel maar alvast aan de communistische staat der Zeeland. Het was zoeken, zoeken en nog eens zoeken of ze werkelijk niets konden vinden wat fout was. Ik ben voor controles, maar niet voor zoeken en zoeken naar extra belasting inkomsten! Ik had wel mazzel wat alles was oke, maar toch.
Cookie-instellingen beheren