Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Huisbezoeken en grote controle-actie

Toegevoegd: 06-11-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag een grote controle-actie gehouden. Er werden huisbezoeken afgelegd en ook werd een mobiliteitscontrole gehouden.


De actie vond plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. Dit project heeft als doel om het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren. Tot mei volgend jaar worden nog diverse verkeerscontroles gehouden. Ook vinden er huisbezoeken plaats waarbij wordt gekeken naar misbruik van overheidsgelden maar ook het mogelijk niet gebruik maken van toeslagen waar mensen wel recht op hebben.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de reeks controles tijdens een grote controle-actie op het Hof van Tange. Bromfietsers uit de wijk Dauwendaele werden gecontroleerd en meegenomen naar deze parkeerplaats om daar op de rollerbank te worden gezet. Ook werden met behulp van scanauto's mensen aan de kant gezet die nog een schuld open hadden staan bij de Belastingdienst. Motoragenten begeleidden deze mensen vervolgens naar het Hof van Tange.

De politie hield ook een algehele verkeerscontrole en hield daarbij ook de technische staat van voertuigen in de gaten. Daaruit kwamen diverse mankementen naar voren. Zo had iemand een loshangende uitlaat en bleek een aanhangwagen niet aan de technische eisen te voldoen.

Bij één van de controles werd iemand betrapt die illegaal in Nederland was. Hij werd aangehouden. Verder werden diverse voertuigen in beslag genomen en afgevoerd. Ook werden er boetes uitgeschreven en moesten mensen openstaande vorderingen direct afrekenen. De gemeente Middelburg hoopt later vandaag met enkele eerste resultaten te kunnen komen.

Eerder werden al soortgelijke controles gehouden in Vlissingen. De controle vandaag in Middelburg duurt nog tot vanavond.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (24-2-2014 om 13:33)
en dan willen ze dat de persoon die hun verkeers boete niet kunnen betalen vogelvrij verklaren, gewoon de auto inbeslag nemen, als je geen geld heb kan je ook geen auto onderhouden
Woner (9-11-2013 om 00:07)
Die is niet voor de veiligheid van Dauwendaele, dit is gewoon weer BD en politie. Wat betekend nog steeds geen oplossing voor het probleem.,Iik heb er mensen wonen en zou echt wel willen dat hierdoor hun buurt veiliger wordt, maar dat gebeurt hier helaas weer niet mee. Leuk voor BD en P.
De Tegenpool (8-11-2013 om 21:31)
Met vele reacties hier eens over de buitenlandse kentekenplaten. ze zijn zo lekker goedkoop, maar als ze eens als nederlander belast zouden worden moet er geld bij en zijn ze de volgende dag al thuis omdat men van hun loon hier gewoon niet kan overleven, als je als nederlander moet betalen dan.
Jpw (8-11-2013 om 19:11)
Moest veel vaker gebeuren
Franky (8-11-2013 om 08:13)
Een vreemdeling houd je niet aan, die houd je staande, ach maar dat is een futiliteit.
Daan (7-11-2013 om 22:41)
Alle tegenstanders zijn illegaal, en vragen er om dat de politie dit doet. Ik vind het een goede actie, de politie doet dit nl. niet voor niks. Wij betalen bergen belasting en de illegalen zouden met schulden en dure auto's rond mogen rijden? Mooi niet dus...! Ga zo door, politie!!!
Cookie-instellingen beheren