Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bijna 250 boetes, 11.250 euro geïnd

Toegevoegd: 07-11-2013, 00.37 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens de grote controle woensdag in Middelburg zijn bijna 250 boetes uitgedeeld. Er werd in totaal 11.250 euro geïnd en 12 voertuigen in beslag genomen voertuigen werden afgesleept. Dat heeft de gemeente Middelburg bekend gemaakt.


Tussen 14.00 en 20.30 uur werd er gecontroleerd rondom het Hof van Tange. Er werd extra gelet op de wijk Dauwendaele. De controle vond namelijk plaats in het wijkgericht interventieproject Dauwendaele. Binnen dit project streeft de gemeente samen met diverse organisaties naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan.

Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is, was de controleactie vooral gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden. Ter plekke werden 40 bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde onder meer voor de technische staat van auto's en bromfietsen.

Bij de bromfietsen ging het onder meer om het geluidsniveau. Ook werden bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder geldig rijbewijs, voertuigen die niet verzekerd waren en rijden onder invloed. Snelheidscontroles leverden in totaal 198 hardrijders op.

Tijdens de controle werden in totaal ruim 6.500 voertuigen gescand met behulp van speciale scanauto's. In totaal was bij 95 voertuigen iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde. Bij de Belastingdienst werd een bedrag van 11.250 euro direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 43 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 12 moesten werden weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald.
 
De politie vorderde 7 kentekens in omdat de voertuigen niet voldeden aan de wettelijke technische eisen. De eigenaren van deze voertuigen moeten eerst hun voertuig in orde maken voor zij de weg weer op mogen. Orionis Walcheren gaat bij 5 personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen.
 
Zie ook:
- Huisbezoeken en grote controle-actie (06-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (8-11-2013 om 23:57)
Och. dit soort controles stelt niks voor..puntje van de ijsberg, de mensen die het goed doen pak je nooit.. :) deze schijncontroles stellen niks voor en kosten meer dan ze opleveren. zoals al het knullige politie werk in Nederland.
Iemand (8-11-2013 om 09:50)
Mensen die denken dat hiermee de crissis word opgelost hebben het mooi mis, we geven miljarden weg aan europa , een bodemloze put, de bankermaffia blijft geld printen zodat het minderr waard word en de lonen zijn bevroren waarom hebben al jullie schapen oogkleppen op hahahah DOMMM
Kaas (8-11-2013 om 09:05)
Toch vreemd, hier hebben ze wel tijd voor. Maar tijd om een paar inbraken op te lossen hebben ze niet. Tja, schot voor open doel hoef je natuurlijk geen voetballer voor te zijn. De helden van het KLPD weer in de bocht
Franky (8-11-2013 om 08:10)
Een heel verhaal terwijl het gewoon een ordinaire verkeerscontrole is, verpakt in een leuk jasje. Zo spectaculair is het niet, misschien wel voor de Zeeuwse politie, maar dit doen ze al 10tallen jaren. Boeven vangen is bijvangst, het gaat om de gele prentjes die ze uitdelen.
Ad. (8-11-2013 om 00:16)
Die mensen die het er niet mee eens zijn dat dit gebeurt hebben zelf wel iets te verbergen denk ik dan dus regelmatig dit soort acties houden en bij twijfel huiszoeking en auto in beslag nemen. Dat er duizenden euro,s contant worden afgerekend zegt al iets.
Belastingbetaler (7-11-2013 om 19:26)
Goede zaak, ik betaal ook een berg belasting en zorg dat mn verzekering en auto in orde is, een ander moet dat ook gewoon doen.
Cookie-instellingen beheren