Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Man dealde coke vanwege verslaving

Toegevoegd: 07-11-2013, 21.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige Vlissinger is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Tegen zijn een jaar jongere 'hulpje en loopjongen' eiste de officier van justitie een celstraf van tien maanden waarvan vier voorwaardelijk.


De 38-jarige wordt ervan verdacht in de periode januari 2012 tot en met 10 juni in Vlissingen te hebben gedeald in cocaïne en heroïne. Zij 'hulpje' acteerde vanaf 1 januari dit jaar. De Vlissingers kwamen in beeld na een anonieme tip.

De politie observeerde, tapte de telefoon af en ging tot actie over. Op basis van die taps becijferde justitie dat de Vlissinger zeker zeven tot vijftien klanten per dag moest hebben gehad. De Vlissinger verklaarde bij de politie te hebben gedeald om in zijn gokverslaving te kunnen voorzien.

De raadsman van de oudste Vlissinger verzocht de rechtbank met klem toch maar rekening mee te houden met de omstandigheden van zin cliënt: vrouw zwanger, een vaste baan, verhuisplannen en het feit dat hij was gestopt met gokken.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (9-11-2013 om 14:06)
Dus, wil je coke dealen? Zorg dan dat je een baan hebt, en dat je vrouw zwanger is, dan kun je lekker je gang gaan.
Mia (8-11-2013 om 15:00)
Wat een onverantwoordelijk ventje. Je zal er maar een kind van krijgen.
Rico b (8-11-2013 om 00:06)
Tja t zijn altijd dezelfde smoesjes. Had hij dat maar eerder moeten bedenken. Gewoon opsluiten die gasten! Door dat soort mensen gaat vlissingen nou kapot. Ze zouden meer dealers moeten oppakken en opsluiten. Zou alleen maar ten goede komen voor vlissing.
Mister t (7-11-2013 om 23:46)
Mooie straffen, hopen dat ze die ook gaan krijgen , het wordt tijd dat er eens duidelijk gemaakt wordt dat misdaad niet loont, en die smoesjes verteld hij maar tegen zijn zwangere vrouw
Willem (7-11-2013 om 23:34)
Wat een zielig figuur gegokt en verloren pak aan die hap
Cookie-instellingen beheren