Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 37 km

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Toegevoegd: 08-11-2013, 22.35 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Deze week is in West-Zeeuws-Vlaanderen op meerdere plaatsen illegaal vuurwerk in beslag genomen.


De politie kwam in actie nadat een ouder op het politiebureau in Oostburg zijn zorg uitsprak over het bezit van vuurwerk onder de jongeren in het gebied. Agenten troffen tijdens het onderzoek in de gemeente Sluis bij een aantal jongens buitenlands vuurwerk aan. Vuurwerk dat verboden is in Nederland.

Tegen de jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek is nog niet afgerond en er wordt niet uitgesloten dat meer adressen worden bezocht.

De komende tijd wordt al het vuurwerk geïnventariseerd en zo snel mogelijk overgebracht naar de Domeinen in Ulicoten waar het zal worden vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.d.h (9-11-2013 om 10:53)
Ik zet mijn vraagtekens bij het"vernietigen" van het vuurwerk. het buitenlandse vuurwerk is overigens veel veiliger danhet nederlandse,met name langere lont en dus langere vertragingstijd tot ontploffing/ontsteking. daar kan de nederlandse markt nog wat van leren.
Cookie-instellingen beheren