Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Onderkoeld na reddingsactie paard

Toegevoegd: 08-11-2013, 22.37 uur
Twee mensen gingen het water in en raakten onderkoeld.
Twee mensen gingen het water in en raakten onderkoeld.
© Foto: Daan Kempeneers
Door: Roland de Jong & Daan Kempeneers
SINT PHILIPSLAND - Twee mensen die vrijdag een paard te hulp schoten dat te water was geraakt, zijn bij hun reddingspoging onderkoeld geraakt.


Toen een vrachtwagenchauffeur rond 15.00 uur het paard in het water naast de Philipsdam zag staan bedacht hij zich geen moment. Hij zette zijn truck aan de kant en ging samen met een andere voorbijganger het water in.

De twee hielden het hoofd van het paard boven water in afwachting van de brandweer. Een ambulanceteam heeft de twee vervolgens nagegeken omdat ze beiden onderkoelingsverschijnselen vertoonden.

De brandweer was in de tussentijd het paard te hulp geschoten. Duikers gingen het water in om het dier weer op het droge te krijgen. Met behulp van een tractor wisten de brandweerlieden het paard op de kant te krijgen.

Een dierenarts is ingeschakeld om het paard te onderzoeken. Hoe het nu met het dier gaat is onbekend. Ook is onduidelijk hoe het paard te water is geraakt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (11-11-2013 om 13:27)
Mooi maar nu maar hopen dat de baas van de chaffeur dit ook goed oppakt en deze man niet op straat gesmeten wordt omdat hij niet met zijn werk bezig was. het is een harde wereld op dit moment
Renata (10-11-2013 om 00:18)
De woorden van Marjo zijn me uit het hart gegrepen. Kanjers, waarom zijn jullie gezichten onherkenbaar gemaakt, jammer. Iedereen mag weten dat jullie een hart van goud hebben. Benieuwd wat de eigenaar v.h. dier onderneemt en waarom het dier het zo belabberd dun uitziet!
Marjo (9-11-2013 om 15:24)
Dit zijn de berichten waar je je aan optrekt dat er nog WEL goede dingen gebeuren in deze wereld. Er zijn echt nog mensen met het hart op de goede plaats. Dank aan jullie.
Bakker de baksteen (9-11-2013 om 15:20)
Een vette pluim voor deze super dierenvrienden!! Ook voor de dienstdoende centralist(e) van de AC PRIO 1 voor een dier in nood nooit eerder gezien of meegemaakt goed weekend allen
Anouk (9-11-2013 om 15:04)
Wsuw wst geweldig van deze mensen! Zou het ze nadoen masr zo zijn er helaas weinig idd veel te weinig! Respect!
Anoniempje (9-11-2013 om 13:23)
Geweldig mannen!!! Fijn dat er ook nog mensen zijn die zich het lot van een dier wel aan trekt. Deze mannen mogen zeker in het zonnetje worden gezet. Super!
Cookie-instellingen beheren