Brand in dierenspeciaalzaak Kapelle

Toegevoegd: 16-11-2013, 09.31 uur

Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Een felle brand in Peter's dierenspeciaalzaak in Kapelle heeft zaterdagmorgen voor grote schade gezorgd. 

De brand werd rond 08.00 uur ontdekt aan de Ooststraat door een voorbijganger. Deze alarmeerde de brandweer die vervolgens met twee blusvoertuigen uitrukte. In eerste instantie was er sprake dat er mogelijk asbest bij de brand was vrijgekomen en werd de omgeving afgezet. Na onderzoek door de brandweer bleek dit niet het geval te zijn. 

Rond 08.50 uur was de brand geblust en heeft de brandweer het pand geventileerd. Een woordvoerster van de Veiligheidsregio laat weten dat er geen vissen zijn omgekomen door de brand. Wel zitten de aquaria zonder stroom. Volgens de eigenaar kunnen de vissen enkele uren zonder stroom. De brandweer assisteert met het herstellen van de elektriciteit. 

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Ook over de omvang van de schade kan de brandweer nog geen mededelingen doen. Wel heeft het pand veel rookschade. Stichting Salvage is opgeroepen voor de afhandeling van de schade. 

Peter's dierenspeciaalzaak bestaat 41 jaar en is gespecialiseerd in aquariabouw en de inrichting ervan. Daarnaast worden er vissen en dierbenodigdheden verkocht. 

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brigitte (16-11-2013 om 17:17)
Lieve (o)pa en (o) ma hopelijk putten jullie steun uit deze mooie reacties wij zijn in gedachten bij jullie
Jacq (16-11-2013 om 13:19)
Ik wens Peter en zijn vrouw veel sterkte toe. Vele dierenwinkels kunnen leren van de klantvriendelijkheid van deze 2 mensen.
Ann uit Yerseke (16-11-2013 om 12:22)
Toen ik dit las was ik met stomheid geslagen, heel veel sterkte aan Peter de eigenaar en zijn vrouw. Het is een zeer fijne speciaalzaak waar je altijd met plezier geholpen wordt. Ik hoop dat hij de moed vind om nog even door te gaan.
Kapelse (16-11-2013 om 10:27)
Sterkte voor de eigenaren, Een fijne dierenwinkel waar je klantvriendelijk wordt geholpen, En waar ze goed en vakkundig advies geven.