Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichters ruilen 'goud' voor benzine

Toegevoegd: 16-11-2013, 13.20 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Oplichters hebben vrijdagmiddag op de Tractaatweg een 22-jarige Terneuzenaar met een smoesje geld afhandig gemaakt. Twee vermoedelijk Oost-Europeaanse mannen vroegen het slachtoffer om geld voor benzine in ruil voor sieraden.


Op het moment dat de Terneuzeaar vanaf de Belgische grens de Tractaatweg opreed, zag hij op de pechstrook, ter hoogte van de afslag Westdorpe, twee mannen bij een BMW staan die druk gebarend aangaven dat zij hulp nodig hadden. Toen hij stopte verklaarden de mannen in het Engels geld nodig te hebben voor benzine. In ruil daarvoor boden zij gouden sieraden aan. Om hun betrouwbaarheid te ondersteunen werd het slachtoffer een visitekaartje in zijn handen geduwd met daarop: Ahmed Mustafa, directeur van een Duits import-exportbedrijf, inclusief vals telefoonnummer en internetadres.

Overrompeld door hun intimiderende gedrag nam het slachtoffer de mannen mee naar een pinapparaat en overhandigde hen 100 euro. De oplichters verdwenen daarna spoorslags met hun auto en het beduusde slachtoffer achterlatend bij het pinapparaat. Beseffende dat hij zwaar voor de gek was gehouden belt de Terneuzenaar vervolgens de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (18-11-2013 om 18:58)
Wat een dommerik, een bmw is crimineelen auto nr 2, ze spraken geen nederlands, hadden dus te weinig respect voor ons land om de taal te leren en dan toch is er iemand zo dom om ze te helpen, ik ben zelf ook een behulpzaam type maar ik blijf mijn hersens gebruiken
Ad (18-11-2013 om 14:51)
Als je toch stopt bel dan atijd de politie of doe alsof want dan komt de aap wel uit de mouw en gaan ze er zonder benzine toch vandoor. Zo,n auto wil ik ook wel.
M (18-11-2013 om 13:52)
Kom op zeg!! 1 voornaam als achternaam komt sporadisch voor+ je bent directeur+BMW+je bent een bedrijf+ze konden nog meerijden met hem dus genoeg benzine+ze hadden ook een lift kunnen vragen naar de dichtstbijzijnde tankstations(overal in de buurt) voor een literfles / jerrycan benzine.
Martin (17-11-2013 om 12:24)
Het wordt tijd dat de grenzen weer gesloten worden. En de douane weer gaat controleren,dan kunnen ze dat tuig buiten de grenzen houden.
Blankvoorn (17-11-2013 om 10:37)
@hk: Als behulpzaam synoniem voor dom wordt is dit geen samenleving meer maar n haaienbassin.
Gespierde sterke man (17-11-2013 om 09:58)
Jacob je had de kenteken noteren van het witte busje dan waren ze snel opgepakt geweest
Cookie-instellingen beheren