Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Sinterklaaspubliek Middelburg bekogeld

Toegevoegd: 17-11-2013, 13.36 uur
De sinterklaasintocht in Middelburg. De sinterklaasintocht in Middelburg.
De sinterklaasintocht in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Baldadige jongens hebben zaterdagmiddag vanaf een bovenwoning aan de Lange Delft plastic flessen met water tussen het Sinterklaaspubliek gegooid. Hierbij is niemand gewond geraakt.


Vanwege de intocht van Sinterklaas was het erg druk met ouders en kinderen in de winkelstraat aan de Lange Delft. Enkele minuten voordat de tocht passeerde hoorden surveillerende agenten een paar luide knallen. Zij ontdekten dat vanuit een bovenwoning plastic flessen met water naar beneden werden gegooid. Enkele omstanders reageerden hierop furieus en wilden 'verhaal halen'.

De agenten brachten vervolgens een bezoek aan de bovenwoning en troffen daar twee jongens aan van 15 en 16 jaar. Uit hun verhaal bleek dat zij van plan waren om de reacties van het geschrokken publiek te filmen om deze later voor de lol op YouTube te zetten. Beide jongens werden doorgestuurd naar HALT.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (18-11-2013 om 10:49)
Storm in flesje water dit. Ik was erbij en het ging werkelijk nergens over. Dat overspannen gedoe moet maar eens afgelopen zijn rond sinterklaas!!! Hoe meer aandacht over slaafpieten etc. geeft alleen maar aanleiding om lekker de boel te verzieken.
R (18-11-2013 om 09:31)
Een filmpje op you tube is prima, maar dan met deze loosers hun kop erop en dit artikel erbij. 10 jaar geleden stonden ze zelf te zingen in de lange delft. Zwarte piet had naar boven moeten gaan en effe de roe ter handen nemen. Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe.
Witte (18-11-2013 om 08:53)
Geen HALT ,Maar een flink pak op hun donder en daarna zwaar straffen .
Bram (18-11-2013 om 02:39)
Nog gekker dan gek dus, KNETTERGEK!. Wat bezielt dit soort gasten. Denken dus geen minuut na over wat er kan gebeuren als je zo'n fles water op je kop krijgt. Kan ook een kind zijn. 1 literfles water is ruim 1 kg. Met de snelheid van naar beneden vallen komen daar nog enkele kilo's bij.
Moeders (18-11-2013 om 00:35)
Hier past maar een straf : stop ze in de zak van zwarte piet ! Ze zijn er kinderachtig genoeg voor
Rinus (17-11-2013 om 20:40)
Die etterbakjes een behoorlijke taakstraf geven De ouders zouden hun stevig moeten aan pakken ,dit is iets dat niet in deze mooie tijd voor onze kleine kinderen thuis hoort. Ze moeten niet iets verpesten waar ze zelf van genoten hebben!!!!
Cookie-instellingen beheren