Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Sinterklaaspubliek Middelburg bekogeld

Toegevoegd: 17-11-2013, 13.36 uur
De sinterklaasintocht in Middelburg. De sinterklaasintocht in Middelburg.
De sinterklaasintocht in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Baldadige jongens hebben zaterdagmiddag vanaf een bovenwoning aan de Lange Delft plastic flessen met water tussen het Sinterklaaspubliek gegooid. Hierbij is niemand gewond geraakt.


Vanwege de intocht van Sinterklaas was het erg druk met ouders en kinderen in de winkelstraat aan de Lange Delft. Enkele minuten voordat de tocht passeerde hoorden surveillerende agenten een paar luide knallen. Zij ontdekten dat vanuit een bovenwoning plastic flessen met water naar beneden werden gegooid. Enkele omstanders reageerden hierop furieus en wilden 'verhaal halen'.

De agenten brachten vervolgens een bezoek aan de bovenwoning en troffen daar twee jongens aan van 15 en 16 jaar. Uit hun verhaal bleek dat zij van plan waren om de reacties van het geschrokken publiek te filmen om deze later voor de lol op YouTube te zetten. Beide jongens werden doorgestuurd naar HALT.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
.. (19-11-2013 om 10:17)
T was helemaal niks ik hoorde een flesje vallen, t was geeneens een klap
Zur (19-11-2013 om 00:02)
Dat deze jongens zeer dom deden is zeker!!!straf hebben ze verdiend en via HALT is dat zeker goed. Maar de kritiek met grove vloeken etc. vindt ik niet gepast.
K (18-11-2013 om 19:17)
Wat een idiooten is hun aanhouding ook gefilmd? leuk voor op you tube losers gepakt door politie grappig man moet je ook eens kijken mensen kunnen gewond raken als ze dit flesje op hun hoofd krijgen ik denk ook dat de jongens erg blij moeten zijn dat de politie ze gepakt heeft en niet de omstanders
Swartes piet (18-11-2013 om 18:29)
Moet maar eens klaar zijn met die koopzucht. we hebben al st.nicolaas EN santa claus, die voor iemand met verstand gewoon de zelfde mythische figuur is.. maar koopje maar kaal hoor, is goed voor de economie, alleen niet die van u ! :P
Mar (18-11-2013 om 15:38)
Er wordt gewoon teveel aandacht aan gegeven. Hoop dat het snel voorbij is. Die gasten weten niet waar ze mee bezig zijn. Bekogel ze ook eens met een flesje water of laat ze maar eens een uurtje oefeningen doen met 2 flesjes tot hun armen van pijn niet meer omhoog kunnen. En dan de andere dag vegen!!
Marino (18-11-2013 om 12:04)
Niet aan gedacht zeker dat ook een fles ... Ga van uit half literflesje ..is halve kilo .. Ook op een peuter/klein kind terecht kan komen.. Geef ze maar een goede taakstraf... Papierprikken in de stad ..ramen lappen bij winkeliers etc.. Met hesje taakstraf..