Weerbericht:
Vanochtend vooral in het zuiden wat regen, vanmiddag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Brandoefening in zorgcentrum Middelburg

Toegevoegd: 19-11-2013, 15.25 uur
Door: Rolf de Feijter
MIDDELBURG - Vanmiddag was zorgcentrum Eben-Haëzer in Middelburg toneel van een brandoefening.


De brand ontstond in een appartement als gevolg van kortsluiting in een elektrische installatie. Al snel was er hevige rookontwikkeling. De monteur die aan de installatie bezig was, struikelde en raakte door het inademen van de rook buiten bewustzijn.
Enkele appartementen op dezelfde galerij moesten worden ontruimd.

Ondertussen werd de brandweer gealarmeerd en ook een ambulance kwam ter plaatse. De geëvacueerde bewoners moesten vanwege de flinke rookontwikkeling worden ondergebracht in een naastgelegen school.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Van Rijn Brandbeveiliging (19-11-2013 om 23:03)
Dit is een brandweerlift die uitsluitend door de brandweer gebruikt wordt, of in sommige gevallen, zoals vandaag, op aanwijzen van de brandweer door de BHV-ers gebruikt mag worden. Helemaal niet fout dus! Deze oefening is door onze instructeurs begeleid en de BHV-ers hebben fantastisch werk gedaan!
JP (19-11-2013 om 22:25)
@hans/Pieterse, bij brand mag je idd een "normale" lift nooit gebruiken. Maar in dit zorgcentrum is 1 vd 3 liften uitgevoerd als speciale brandweerlift. Deze is bij brand alleen door de brandweer te gebruiken.
Willemien (19-11-2013 om 22:15)
De lift moet vrij gehouden voor de brandweer, maar mag in overleg wel gebruikt worden.
Anoniem (19-11-2013 om 21:01)
Inderdaad dat dachten wij ook, maar tijdens deze oefening hebben we geleerd dat, zodra toestemming wordt gegeven door de brandweer en de brandweer de lift in werking stelt, de lift dus gebruikt mag worden..
Electrotechnisch installateur (19-11-2013 om 19:16)
@pieterse @Hans Er bestaan ook brandweer liften deze liften gaan op sturing van de brandmeldcentrale altijd naar beneden met de deur open. De brandweer kan met een speciale sleutel dit overbruggen en de lift alsnog gebruiken voor evacuatie. Bedlegerigen willen nl. ook naar beneden!
Pieterse (19-11-2013 om 18:04)
Ik ben altijd geleerd, "bij brand de lift niet gebruiken". Maar op de video is duidelijk te zien, dat de lift gebruikt wordt door de brandweer, Hoe werkt dat?
Cookie-instellingen beheren