Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 95 km

Vluchtroute daders Souburg vastgesteld

Toegevoegd: 20-11-2013, 12.11 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft na de overval vorige maand in Oost-Souburg de vermoedelijke vluchtroute van de daders vastgesteld. Dat is gebeurd aan de hand van informatie van getuigen en camerabeelden.
 
Tijdens de bevoorrading op dinsdagochtend 22 oktober werd een werknemer van de bakkerij in de Kanaalstraat rond 04.30 uur overvallen. Twee gemaskerde mannen maakten hem onder bedreiging van een vuurwapen geld afhandig.


Het slachtoffer wist luid schreeuwend uit handen van zijn belagers te ontkomen. De overvallers gingen er daarop vandoor. Vanaf de Kanaalstraat zijn de twee de Van Visvlietstraat ingerend. Een ingezette politiehond heeft daar later ook een spoor opgepikt.

De mannen zouden vervolgens rechtsaf de Buteuxstraat genomen hebben om via de Jacob Isaac Sandersestraat naar de Pieter Louwersestraat te gaan. Op de kruising Pieter Louwersestraat - Zeewijksingel is de hond het spoor kwijtgeraakt.

Even later lijkt het spoor echter toch weer te zijn opgepikt. Op de Zuidbeekseweg in Vlissingen heeft een krantenbezorger nabij het woonwagenkamp twee mannen gezien die voldeden aan het signalement. Zij fietsten hard vanaf de Lammerenburg richting Sterkenburg. De krantenbezorger wist de politie te vertellen dat daar omstreeks 04.50 uur ook een man en een vrouw liepen die de fietsers moesten ontwijken. Met deze mensen wil de recherche graag in contact komen.

Met de gegevens die nu voorhanden zijn, is het waarschijnlijk dat de overvallers van Oost-Souburg, door het fietstunneltje onder de Nieuwe Vlissingseweg via West-Souburg, Papagaaienburg richting Lammerenburg zijn gevlucht. Dit kan deels lopend en deels fietsend zijn gebeurd.

Bent u dinsdag 22 oktober tussen 03.30 en 05.00 uur op de beschreven route geweest? Dan is u misschien iets opgevallen wat verband kan hebben met deze zaak. Bel dan met de politie via 0900 8844 of kom langs op het politiebureau in Vlissingen. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Zie ook:
- Gewapende overval op bakkerij (22-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (21-11-2013 om 13:09)
@vlissingse ow ja dat klopt zal ik ook gelijk de vrachtwagenchaffeur, de bakker, de krantenbezorger enzv hier neerzetten ook de muggenzifter u dus? respect voor mensen die zo vroeg op zijn behalve inbrekers
Vlissingse (20-11-2013 om 22:20)
@K: daar hoef je geen inbreker te zijn, er zijn ook mensen die om die tijd naar hun werk gaan of van hun werk komen, of zoals die krantenbezorger tijdens werk!!
K (20-11-2013 om 17:35)
Sorry op dat uur slaap ik, ben geen inbreker
Cookie-instellingen beheren