Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Hond achtergelaten aan paal N57

Toegevoegd: 21-11-2013, 15.39 uur
De achtergelaten hond.
De achtergelaten hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
SCHARENDIJKE - In Scharendijke heeft iemand woensdagochtend een hond hulpeloos vastgebonden aan een verkeerspaal achtergelaten. De politie is naar hem/haar op zoek.


Woensdagochtend kreeg de dierenambulance het verzoek om te gaan naar de afrit N57 bij Scharendijke-Ellemeet omdat daar een hond aan een paal vast zou zitten. Zij troffen daar inderdaad een grote, goed verzorgde hond van ongeveer 3 jaar oud aan.

Het betreft een blauw-grijs gestroomlijnde Cane Corso teef. Omdat het in hulpeloze toestand achterlaten van een dier een misdrijf is, onderzoek de dierenpolitie de zaak. Mochten er mensen zijn die gezien hebben wie de hond daar achter liet, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (22-11-2013 om 15:23)
Nou ja, er zijn wel idioten die zijn/haar kind wegleggen in een bosje of een bak omdat ze er ook niet konden verzorgen of ze niet wouden hebben. Dus helaas, die zijn er wel.
Renata (22-11-2013 om 09:09)
Vreselijk dat mensen in staat zijn om zo met een dier om te gaan! Lijkt wel of de maatschappij steeds meer verhard en associaler wordt en zich afreageren op hun kind en/of dier. Een dier vraagt om liefde/eten en verzorging, misschien zou je dat als leervak op school moeten geven?
Christianne (21-11-2013 om 21:42)
Schande!!! Hoop dat deze eigenaar/eigenares opgespoord wordt en een week lang met een riem aan een paal wordt achtergelaten! Als je voor een huisdier kiest en er niet meer voor kan zorgen, breng het dan naar het asiel! Hoop dat het beestje een goed 2de thuis krijgt!
Jannie (21-11-2013 om 21:41)
Zo dan,stelletje gekke... ik zorg er met liefde voor ,of ik nu 1 ,2 of drie honden heb..altijd een plekkie hoor..dus breng maar langs... wel erg je bind je kind ook niet aan de paal.. snap die mensen niet...
K (21-11-2013 om 21:40)
Waarom langs de weg? leg hem dan voor het asiel waar het dier verzorgt word of zet een advertentie op internet, krant voor hond gratis af te halen. je kind zet je toch ook niet langs de weg
Umberto (21-11-2013 om 20:16)
Tis te gek voor woorden dat dit gebeurt. Valt het meer mensen op dat er, sinds de dierenpolitie bestaat, meer gedaan wordt aan dierenwelzijn? Ik heb respect voor die dienders. Ga vooral door met dit soort zaken keihard aan te pakken.
Cookie-instellingen beheren