Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 373 km

Hond achtergelaten aan paal N57

Toegevoegd: 21-11-2013, 15.39 uur
De achtergelaten hond.
De achtergelaten hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
SCHARENDIJKE - In Scharendijke heeft iemand woensdagochtend een hond hulpeloos vastgebonden aan een verkeerspaal achtergelaten. De politie is naar hem/haar op zoek.


Woensdagochtend kreeg de dierenambulance het verzoek om te gaan naar de afrit N57 bij Scharendijke-Ellemeet omdat daar een hond aan een paal vast zou zitten. Zij troffen daar inderdaad een grote, goed verzorgde hond van ongeveer 3 jaar oud aan.

Het betreft een blauw-grijs gestroomlijnde Cane Corso teef. Omdat het in hulpeloze toestand achterlaten van een dier een misdrijf is, onderzoek de dierenpolitie de zaak. Mochten er mensen zijn die gezien hebben wie de hond daar achter liet, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (21-11-2013 om 19:24)
@Marja. Als ze haar weg wou hebben omdat het door iets niet kon dan hadden ze haar op Marktplaats of waar dan ook moeten plaatsen. Te Koop of Gratis. Niet aan een boom of wat dan ook en zeker niet met deze koude tijd, eigenlijk helemaal niet. @Coen Inderdaad.
Marja (21-11-2013 om 18:36)
Absoluut niet goed te praten en strafbaar maar ik heb liever dat ze dit doen en de hond in het zicht achterlaten dan dat ze hen mishandelen of vermoorden..nu kan hij misschien een goed huis krijgen en wie weet hadden ze geen geld meer om voor hem te zorgen..maar het blijft heel erg ..mooi beestje
CamAder (21-11-2013 om 17:58)
Ik heb t bericht maar even op Facebook gezet en hoop dat iemand hier meer van weet en een tip wil achter laten bij onze wetsdienaars. Persoonlijk zou ik wel een passende straf kunnen bedenken voor de dader(s).
Coen (21-11-2013 om 17:48)
Arme hond, er is hier wel een hele grote fout gemaakt, het verkeerde beest werd vastgebonden
Cane corso baas (21-11-2013 om 17:38)
Daar wordt ik nu misselijk van grrrrrrr
Neelte (21-11-2013 om 17:14)
Hopelijk is er snel een nieuwe baas gevonden voor deze hond. Klinkt raar hoor, maar als deze hond goed gevoed en niet mishandelt is moet er wel wat aan de hand zijn!
Cookie-instellingen beheren