Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond achtergelaten aan paal N57

Toegevoegd: 21-11-2013, 15.39 uur
De achtergelaten hond.
De achtergelaten hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
SCHARENDIJKE - In Scharendijke heeft iemand woensdagochtend een hond hulpeloos vastgebonden aan een verkeerspaal achtergelaten. De politie is naar hem/haar op zoek.


Woensdagochtend kreeg de dierenambulance het verzoek om te gaan naar de afrit N57 bij Scharendijke-Ellemeet omdat daar een hond aan een paal vast zou zitten. Zij troffen daar inderdaad een grote, goed verzorgde hond van ongeveer 3 jaar oud aan.

Het betreft een blauw-grijs gestroomlijnde Cane Corso teef. Omdat het in hulpeloze toestand achterlaten van een dier een misdrijf is, onderzoek de dierenpolitie de zaak. Mochten er mensen zijn die gezien hebben wie de hond daar achter liet, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A-Z (21-11-2013 om 17:11)
Een wanhoop daad. Tuurlijk kan je de hond naar asiel brengen, maar ............... deze eigenaar heeft geen andere uitweg gezien. Daarmee praat ik niet goed dat hij/zij het dier zo achter gelaten heeft. Eigenaar zal gevonden en gestraft worden. Een cane corso heeft niet iedereen namelijk.
J. (21-11-2013 om 17:07)
Het is zonde voor die prachtige hond. Denk na voor je aan huisdieren begint...je kunt ze niet zomaar dumpen als het je niet meer uitkomt om wat voor reden dan ook...
Chris (21-11-2013 om 16:15)
Wat een lage streek. Heb zelf meerdere Cane Corso's gehad, reutjes en teefjes! Fantastische honden! Als zij geen plaats kan vinden dan staat onze deur open!
Chris (21-11-2013 om 16:13)
Wat een lage streek. Heb zelf meerdere Cane Corso's gehad, reutjes en teefjes! Fantastische honden! Als zij geen plaats kan vinden dan staat onze deur open!
Jan (21-11-2013 om 16:06)
Wat is dat nou voor domme actie als je van je hond af wilt kun je hem toch ook gewoon gratis weg geven ,ook de advertentie ervoor kun je gratis plaatsen. en zo'n ras hond ben je echt wel snel kwijt en kun je nog wel geld voor krijgen ook.een beest hulpeloos achterlaten is geen respect voor dieren!!
Jos (21-11-2013 om 15:51)
Wat een schoften om dat arme beest daar achter te laten. Ik hoop dat de hond gechipt is en dat ze de verantwoordelijk kunnen oppakken. Misschien als straf ook eens een paar dagen aan een paal vast zetten bij vrieskou !
Cookie-instellingen beheren