Weerbericht:
Zaterdag perioden met zon en droog, zondag kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Man 2,5 uur bekneld bij zware crash

Toegevoegd: 23-11-2013, 02.05 uur - Update: 23-11-2013, 10.21 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - In het Oost-Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk heeft een man vrijdag 2,5 uur bekneld gezeten na een zwaar eenzijdig ongeluk.
 
De man, een 34-jarige inwoner van de gemeente Hulst, reed door nog onbekende oorzaak rond 21.50 uur met zijn personenauto tegen een boom op de Hengstdijksestraat, de doorgaande weg tussen Hengstdijk en Kloosterzande. Dat gebeurde met hoge snelheid. Het voertuig van de man raakte aan de voorzijde zeer zwaar beschadigd. Het slachtoffer reed richting Hengstdijk.


De gehele carrosserie raakte vernield en de man kwam met zijn voeten zeer ernstig bekneld te zitten. De brandweer sprak van een complexe beknelling. Het duurde lange tijd voordat het slachtoffer kon worden bevrijd. De brandweer zorgde er daarom voor dat er om de auto heaters werden gezet zodat de gewonde niet al te ver onderkoeld zou raken.

Pas rond 00.20 uur kon de man uit zijn benarde positie worden gehaald. In de tussentijd ontfermden diverse ambulancemedewerkers en een traumateam uit Rotterdam zich over hem. De brandweer was in de tussentijd druk doende om met hydraulisch gereedschap de auto stukje bij beetje open te knippen.

Ook nadat de man uit de auto was gehaald duurde het nog geruime tijd voordat hij naar een ziekenhuis kon worden gebracht. Het slachtoffer is in een ambulance gestabiliseerd zodat hij rond 01.00 uur per traumahelikopter naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam kon worden gebracht. Bij vertrek naar het traumacentrum leek de situatie van de man ernstig maar stabiel.

Vanwege het ongeluk was de Hengstdijksestraat geruime tijd afgesloten. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan en ook de bergingswerkzaamheden namen de nodige tijd in beslag. De auto van de man is total loss.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (26-11-2013 om 11:04)
Samenloop van omstandigheden,dit had nooit mogen gebeuren,maar de klok terug draaien gaat helaas niet. Laat iedereen hier een les uit leren,zodat de kans dat zoiets nog een keer gebeurt een stuk kleiner is. Veel sterkte aan de bestuurder van de auto,en de mensen uit zijn directe omgeving.
Franky (25-11-2013 om 00:43)
@Tja, In plaats van hem nog verder de grond in te trappen (heel makkelijk vanaf je toetsenbord) is het misschien handig de man in kwestie de helpende hand te bieden.
Peter (24-11-2013 om 19:40)
Elk ongeluk is er een teveel! Of dit nu door hard rijden of niet gebeurd! Jammer van alle onzin verhalen erom heen. Een kennis van me had een aanrijding ze mag van geluk spreken dat ze in een A klasse reed. Echt onzinnige uitspraak van een brandweer man. Van geluk spreken juist Geluk hebben dus.
JanJaapJosPietDeVries (24-11-2013 om 17:50)
Gelukkig dat 't een stevige bak was, of zou het juist beter zijn geweest als men zich niet onkwetsbaar waant in een rammelbak en daardoor veiliger rijdt? Veel sterkte, gelukkig zijn er geen onschuldige bijstanders gewond geraakt.
S (23-11-2013 om 21:39)
Wat ik hier zo lullig aan vind... Iedereen hard rijden blablablabla terwijl niemand weet hoe of wat? Misschien is de bestuurder onwel geworden!!? Dan blijf je ook gas geven! (Ervaring Van kennissen/omwonende ) Onwijs veel sterkte aan de bestuurder die hier beetje weg geveegd word en de familie!!
Tja (23-11-2013 om 19:29)
Dit ongeval is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een probleem in de relationele sfeer. Jammer dat je daardoor zo onverantwoordelijk hebt gedragen, of misschien heb je dit daarom juist opzettelijk gedaan, en hoop ik dat je verzekering de auto niet uitkeert, maar dat je zelf voor de kosten opdraait!!
Cookie-instellingen beheren