Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Man 2,5 uur bekneld bij zware crash

Toegevoegd: 23-11-2013, 02.05 uur - Update: 23-11-2013, 10.21 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - In het Oost-Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk heeft een man vrijdag 2,5 uur bekneld gezeten na een zwaar eenzijdig ongeluk.
 
De man, een 34-jarige inwoner van de gemeente Hulst, reed door nog onbekende oorzaak rond 21.50 uur met zijn personenauto tegen een boom op de Hengstdijksestraat, de doorgaande weg tussen Hengstdijk en Kloosterzande. Dat gebeurde met hoge snelheid. Het voertuig van de man raakte aan de voorzijde zeer zwaar beschadigd. Het slachtoffer reed richting Hengstdijk.


De gehele carrosserie raakte vernield en de man kwam met zijn voeten zeer ernstig bekneld te zitten. De brandweer sprak van een complexe beknelling. Het duurde lange tijd voordat het slachtoffer kon worden bevrijd. De brandweer zorgde er daarom voor dat er om de auto heaters werden gezet zodat de gewonde niet al te ver onderkoeld zou raken.

Pas rond 00.20 uur kon de man uit zijn benarde positie worden gehaald. In de tussentijd ontfermden diverse ambulancemedewerkers en een traumateam uit Rotterdam zich over hem. De brandweer was in de tussentijd druk doende om met hydraulisch gereedschap de auto stukje bij beetje open te knippen.

Ook nadat de man uit de auto was gehaald duurde het nog geruime tijd voordat hij naar een ziekenhuis kon worden gebracht. Het slachtoffer is in een ambulance gestabiliseerd zodat hij rond 01.00 uur per traumahelikopter naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam kon worden gebracht. Bij vertrek naar het traumacentrum leek de situatie van de man ernstig maar stabiel.

Vanwege het ongeluk was de Hengstdijksestraat geruime tijd afgesloten. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan en ook de bergingswerkzaamheden namen de nodige tijd in beslag. De auto van de man is total loss.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eddy (23-11-2013 om 14:13)
Om ieder uit de droom te helpen, dit was een serieuze Mercedes en dat was maar goed ook! Volgens getuigen moet de snelheid ver boven de 100 km gelegen hebben en als je dan daar het bochtje mist dan heb je inderdaad een dik probleem! Nou is deze bestuurder niet de eerste die daar prijs heeft gehad.
P (23-11-2013 om 14:03)
Het wrak is een Mercedes S-klasse
Marco (23-11-2013 om 12:57)
Iedereen heeft z'n eigen verantwoordelijkheid. En als je die niet kunt dragen, is het maar te hopen dat je een ander niet mee neemt in je on verantwoordelijk gedrag. In dit geval de natuur en een heleboel mensen die hun bed uit moeten en alle verzekerden die weer extra premie moeten betalen.
Kappi (23-11-2013 om 12:50)
Voor de mensen die overal verstand van hebben dit was een Mercedes cls
Anoo (23-11-2013 om 11:51)
Twas een nieuwe Mercedes !
Kiab (23-11-2013 om 11:24)
Is een mercedes
Cookie-instellingen beheren