Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Man 2,5 uur bekneld bij zware crash

Toegevoegd: 23-11-2013, 02.05 uur - Update: 23-11-2013, 10.21 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - In het Oost-Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk heeft een man vrijdag 2,5 uur bekneld gezeten na een zwaar eenzijdig ongeluk.
 
De man, een 34-jarige inwoner van de gemeente Hulst, reed door nog onbekende oorzaak rond 21.50 uur met zijn personenauto tegen een boom op de Hengstdijksestraat, de doorgaande weg tussen Hengstdijk en Kloosterzande. Dat gebeurde met hoge snelheid. Het voertuig van de man raakte aan de voorzijde zeer zwaar beschadigd. Het slachtoffer reed richting Hengstdijk.


De gehele carrosserie raakte vernield en de man kwam met zijn voeten zeer ernstig bekneld te zitten. De brandweer sprak van een complexe beknelling. Het duurde lange tijd voordat het slachtoffer kon worden bevrijd. De brandweer zorgde er daarom voor dat er om de auto heaters werden gezet zodat de gewonde niet al te ver onderkoeld zou raken.

Pas rond 00.20 uur kon de man uit zijn benarde positie worden gehaald. In de tussentijd ontfermden diverse ambulancemedewerkers en een traumateam uit Rotterdam zich over hem. De brandweer was in de tussentijd druk doende om met hydraulisch gereedschap de auto stukje bij beetje open te knippen.

Ook nadat de man uit de auto was gehaald duurde het nog geruime tijd voordat hij naar een ziekenhuis kon worden gebracht. Het slachtoffer is in een ambulance gestabiliseerd zodat hij rond 01.00 uur per traumahelikopter naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam kon worden gebracht. Bij vertrek naar het traumacentrum leek de situatie van de man ernstig maar stabiel.

Vanwege het ongeluk was de Hengstdijksestraat geruime tijd afgesloten. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan en ook de bergingswerkzaamheden namen de nodige tijd in beslag. De auto van de man is total loss.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
SlowRider (23-11-2013 om 08:30)
Als ik zelfs de auto niet meer herken dan is er ergens iets niet goed gegaan met de snelheid. Sterkte iig !
Ik (23-11-2013 om 06:35)
Zo...die VW heeft een zware klap gehad! Sterkte voor de bestuurder.
Maurits (23-11-2013 om 05:29)
Tsja, hard rijden als je het niet kan ....
Cookie-instellingen beheren