Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 356 km

Jongens helpen politie bij arrestatie

Toegevoegd: 24-11-2013, 17.43 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Drie jongeren uit Axel hebben zaterdagmiddag in hun woonplaats geholpen bij het aanhouden van een winkeldief.


Een 37-jarige man uit het Belgische Hamme werd rond 15.15 uur betrapt toen hij een broek wilde stelen in een winkel aan de Noordstraat. Tijdens zijn vlucht werd hij achterna gezeten door winkelpersoneel. Onderweg gooide hij de broek weg en rukte hij zich meerdere keren los. Uiteindelijk vluchtte hij de Emmastraat in en verdween uit het zicht van zijn achtervolgers.

De opgeroepen agenten kregen onverwachts hulp van drie jongens. Zij zagen waar de dief zich had verschanst. Door hun aanwijzingen kon de man om 15.40 uur in de bosjes aan de Emmastraat worden aangehouden. De winkeldief is mee naar het politiebureau genomen om een verklaring af te leggen.

's Avonds mocht hij het politiebureau weer verlaten. Uiteraard kreeg hij een dagvaarding mee en zal hij zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De politie laat weten dat zij de man zonder de hulp van de jongens niet zou hebben gevonden. "Een zeer positieve bijdrage aan het opsporingswerk", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marie (2-12-2013 om 19:24)
Waarom moet je beloond worden viir iets, wat volgens de wet heel normaal is , dat je de gemeenschap helpt als zulke dingen gebeuren, zou u blij zijn als er zulke jonge mensen helpen een crimineel op te sporen, die bij u een inbraak gepleegd hebben, het is wettelijk heel normaal.
K (27-11-2013 om 17:59)
@john, een agent wordt betaald uit belastinggeld geld dat bestemd is voor de gemeenschap, dan bedoel ik geen seksuele gemeenschap maar de mensen om u heen de gemeenschap dus. deze jongeren(gemeenschap) hielpen de agent, worden de jongeren beloont door deze agent? nee maar agent vangt wel salaris???
K (26-11-2013 om 16:19)
@kf allereest ben ik geen jongere, ten tweede is oom agent niet mijn vriend, hij bekeurd me altijd voor 5 of 10 km te hard ten derde als ik het gezien had zou ik ook geholpen hebben liever 1crimineel in de bak dan 10 in het land, eerst goed begrijpend lezen voor u klaagt.
Bosjesman (25-11-2013 om 17:17)
Dus winkeldieven, verschuil u in de bosjes, dan bent u onvindbaar voor de politie.
T is wat (25-11-2013 om 15:14)
Ellen, noem die namen nou niet!!! Die dief loopt weer vrij rond en vindt het vast niet leuk dat die jongens de politie geholpen hebben!! Beetje dom! VERDER IDD COMPLIMENTEN VOOR DE JONGENS, HOE ZE OOK HETEN MOGEN, DAT DOET ER NIET TOE. GA ZO DOOR!!
John (25-11-2013 om 12:08)
Prachtig dat die jongens zo hebben meegeholpen om die dief te pakken, maar wat een stom verhaal van K Betaal jij zoveel 'gemeenschapsgeld'? Voor iedere daad een beloning is leuk maar daar heben die jongens echt niet aan gedacht en doen het de volgende keer weer en daar mag 'K 'ook blij om zijn.
Cookie-instellingen beheren