Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf boetes bij alcoholcontroles

Toegevoegd: 24-11-2013, 17.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vijf bekeuringen en een rijverbod uitgedeeld bij alcoholcontroles zaterdagavond en - nacht op Walcheren.


De verkeerspolitie controleerde tussen 20.00 en 05.00 uur op in totaal zes controlelocaties in Domburg, Middelburg en Vlissingen. In totaal moesten 325 bestuurders een blaastest afleggen. Zeven mensen scoorden bij de blaastest op straat geen P. Ze moesten daarom mee naar het bureau voor een ademanalyse. Die pakte voor twee personen nog net goed uit.

Tijdens de blaastest op straat leek een man (32) uit de gemeente Terneuzen namelijk teveel gedronken te hebben maar tijdens de ademanalyse op het politiebureau bleef hij onder de grens. De man blies namelijk 175 ug/l.

Een beginnend bestuurster (21) uit Middelburg leek ook teveel te hebben gedronken, maar tijdens de uitgebreide analyse op het bureau bleek dat ook bij haar niet het geval. Ze had al eens eerder een bekeuring gehad voor het rijden onder invloed. De vrouw kreeg nu een rijverbod van een uur omdat ze net niet over de grens zat.

Een man (34) uit Middelburg blies 255 ug/l. Hij ontving een bekeuring van 357 euro. Een 39-jarige man uit Middelburg blies 240 ug/l. Een automobilist (34) uit de gemeente Veere blies 250 ug/l en een vrouw (34) uit Oost-Souburg blies ook 250 ug/l. Ze was al eerder betrapt op het rijden onder invloed. Tenslotte blies een man (32) uit Middelburg 400 ug/l.

Regelgeving
Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 220 ug/l bedraagt (circa 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive). Voor beginnend bestuurders gelden strengere regels. Deze automobilisten mogen al bij 88 ug/l niet meer achter het stuur kruipen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tjup (26-11-2013 om 02:28)
Weet alleen dat ik gewoon door kon rijden als ik geen beginnend bestuurder was geweest, leek als of ik dronken was ????
Frans (25-11-2013 om 14:43)
Hoezo rijverbod als je onder de grens zit? Wat is dat voor onzin?
Marco (25-11-2013 om 11:28)
Politie/Rechters/Wetregels zijn net winkels, bij de ene is het goedkoper dan bij de andere.... snap t echt niet... te hard is te hard, maakt niet uit wát je gestolen heb en als je teveel heb gedronken dan is het gewoon die prijsboete of auto weg niet en, en.
Michiel (25-11-2013 om 10:29)
Dit begrijp ik even niet: beginnend bestuurster zit niet over de grens, krijgt geen boete maar wel een rijverbod van een uur?? Het is toch of te veel of niet te veel gedronken? Wie helpt?
R (24-11-2013 om 18:53)
Nog steeds zijn er idioten die met een borrel op achter het stuur kruipen ...........zuhuhuhuhuhcht wat een heikneuterssssss.............
Loes (24-11-2013 om 18:49)
Gevangenis straf??? geloof dat dat nog nooit is voorgekomen....met de zachte aanpak..
Cookie-instellingen beheren