Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerij Ritthem loonde tóch niet...

Toegevoegd: 25-11-2013, 15.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dat het hebben van een hennepkwekerij niet altijd loont, daar zijn de drie mannen die maandag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg inmiddels wel achter. Hun verdiensten worden vermoedelijk door justitie afgepakt.


Het geld dat een 37-jarige man uit Ritthem en zijn vriend, een 46-jarige Middelburger voor hun vermeende medewerking hebben ontvangen, elk 8.000 euro, wordt hen afgepakt. Hetzelfde lot wacht een 35-jarige man uit Nootdorp. Hij zal waarschijnlijk 62.000 euro in de staatskas moeten storten. Daarnaast moeten ze elk een voorwaardelijke celstraf van een maand krijgen opgelegd en zullen ze ook elk 240 uur taakstraf moeten verrichten. Dat wil althans de officier van justitie. De rechtbank moet daar uiteraard over beslissen.

Het trio moest zich verantwoorden voor een hennepkwekerij, die op 7 september 2011 in Ritthem werd opgerold. Bijna 900 planten in een professionele kwekerij en de eigenaar (37) van de loods zei van niets te weten. Nou ja, hij had wel een idee dat er iets niet helemaal in de haak was, maar dat was ook alles. Zijn vriend was iemand in een coffeeshop tegengekomen, ze raakten aan de praat, ze konden het geld dat ze ermee konden verdienen goed gebruiken en de hennepkwekerij werd een feit.

De man uit Zoetermeer zorgde voor de aanleg van de waterleiding en de airco. De kwekerij kwam in beeld toen energieleverancier Delta ontdekte dat de groene stroom van de windmolen in de buurt van de A58 méér verbruikte dan dat het opbracht. Er werden metingen gedaan en omdat er slechts één pand op de molen was aangesloten, dat van de Ritthemer, was één plus een al snel twee.

Een vierde verdachte in deze zaak, een 42-jarige man uit Zoetmeer is vooralsnog zoek. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Groot aantal wietkwekerijen ontdekt (07-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (29-11-2013 om 06:48)
K, heeft nog niet helemaal begrepen hoe het werkt, de staat profiteren? wij zijn de staat. geld verbranden? wat is dat nou weer? geld heeft geen waarde, het is wat er tegenover staat. Verbrand je geld, dan verbrand je nog geen waarde. het blijft gewoon bestaan.
K (26-11-2013 om 16:26)
Terecht dat hen hun crimineel verworven geld afgenomen wordt maar ik vind het niet terecht dat de staat er dan van profiteert,in mijn ogen doet de staat dan hetzelfde als deze heren namelijk zich verrijken met crimineel verworven geld en dat was toch strafbaar? steek het in de brand dan is het weg
Frans (26-11-2013 om 13:33)
Dus met een windmolen kun je nog niet eens zo'n lullig kwekerijtje van stroom voorzien? Wil Groenlinks hier even commentaar op geven?
Cookie-instellingen beheren