Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gaslek Churchilllaan Terneuzen

Toegevoegd: 26-11-2013, 13.48 uur - Update: 20-01-2014, 10.15 uur
Het gaslek aan de Churchilllaan in Terneuzen. Het gaslek aan de Churchilllaan in Terneuzen.
Het gaslek aan de Churchilllaan in Terneuzen.
© Foto: Chris Platteeuw
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN – Aan de Churchilllaan in Terneuzen is vanmorgen iets voor 12.00 uur een gaslek ontstaan.

De gaslekkage werd veroorzaakt door grondwerkzaamheden die in de Churchilllaan plaatsvinden. De brandweer is ter plaatse om het vrijkomende gas te vernevelen en daardoor explosiegevaar tegen te gaan. Energiebedrijf Delta is op dit moment bezig om de gasleiding te repareren.

Veiligheidsregio Zeeland adviseert mensen die in de omgeving van het lek wonen hun ramen en deuren gesloten te houden. Er is geen acuut gevaar. De Churchilllaan is afgesloten voor alle verkeer tussen het tankstation en verpleeghuis Ter Schorre. Ook een deel van de Van der Waalsstraat is dicht.

Rond 14.00 uur is door Delta het gaslek gedicht en een noodverbinding gemaakt. De komende uren zal gewerkt worden aan het herstellen van de normale gasleiding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (27-11-2013 om 19:44)
Het ging indit geval niet om graafwerkzaamheden zoals hier wordt gezegd . Het was tijdens het spuiten van bronnering dat de gas leiding is geraakt. Er was dus geen kraan en gronadwerker in de buurt.
K (27-11-2013 om 16:29)
@adje ja helaas is dat ook waar, maar als de grondwerker goed iedere 10cm voorsteekt kan hij deze verkeerd ingetekende gasleiding al voelen voordat de kraan hem stuktrekt dus adje ik snap het dus wel ben zelf grondwerker geweest en werd vaak voor piet lul uitgemaakt maar ik trok geen leidingen stuk
Adje (26-11-2013 om 23:37)
Volgens mij snapt K het niet want niemand wil een leiding raken en zal er alles aan doen om zo voorzichtig te werken maar het komt ook veel voor dat een leiding niet of niet op de goeie plek staat ingetekend.Het gebeurd dagelijks wel ergens en laten we dan blij zijn dat er geen gewonden vallen
Boulangier (26-11-2013 om 21:02)
Een KLIK melding misschien???
K (26-11-2013 om 16:50)
Een goed grondwerker is zeldzaam maar deze kan er voor zorgen door goed op te letten wat de bak vd kraan doet en regelmatig voor te steken dat dit voorkomen kan worden dus grondwerkers leun niet op die schop maar gebruik hem waar hij voor gemaakt is, om te werken
Cookie-instellingen beheren