Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Integrale vervolgcontrole Stelleplas

Toegevoegd: 26-11-2013, 19.39 uur
Door: Rolf de Feijter

HEINKENSZAND - Vanochtend heeft een integrale vervolgcontrole plaatsgevonden op recreatiepark Stelleplas. De focus van deze controle lag op de bungalowparken Hof van Zeeland en Geertruidahof. Deze inspectie was een initiatief van de gemeente Borsele.


Het doel van deze integrale controle was om onrechtmatig gebruik van recreatieverblijven en illegale bebouwing in beeld te krijgen. Verschillende deelnemende partijen hebben hieraan meegewerkt, zoals de Belastingdienst, het Uitvoerings Instituut Werknemersverzekeringen (UWV), Sabewa Zeeland (Samenwerking Belastingen en Waardebepaling) en de politie. De coördinatie is gedaan door het Regionaal Coördinatiepunt Fraudebestrijding (RCF) en het Kenniscentrum Handhaving.

Al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd en een aantal adressen op de bugalowparken Hof van Zeeland en Geertruidahof is bezocht. Ook zijn er nacontroles geweest op recreatiepark Stelleplas. In totaal zijn 52 voertuigen en ruim 100 personen gecontroleerd. Er is beslag gelegd op twee auto's waarvan er één is afgevoerd. Daarnaast zijn er zo'n 30 arbeidsmigranten aangetroffen. De Inspectie SZW (arbeidsinspectie) onderzoekt of zij hier legaal mogen werken.

De gemeente doet nog nader onderzoek naar vier gevallen van illegale bewoning en naar drie bedrijven die in strijd met het bestemmingsplan zijn gevestigd op het recreatieterrein. Het UWV gaat de rechtmatigheid van een aantal uitkeringen beoordelen. De politie heeft één gestolen fiets in beslag genomen. Bekeken wordt of hier sprake is van heling. Verder heeft de Vreemdelingenpolitie onderzoek gedaan naar de legaliteit van een 40-tal aangetroffen personen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (28-11-2013 om 08:35)
Marco, dat is nou juist het punt, eerlijke regels zijn er niet. Op het Geertruidahof zijn nml 2 huizenbezitters met gedoogvergunningen voor 15 jaar, die Oost-Europeanen mogen plaatsen en er al jaren dik geld aan verdienen. Terwijl anderen weggejaagd worden.
Willem75 (27-11-2013 om 11:54)
Prima gedaan. nu nog in kapelle. daar wordt ook gedoogd. door al dat gedogen--vooral door de pvda--groen slinks--d66 enz-- gaat alles naar de knoppen. pas de wet toe, daar moet iedereen zich aan houden.
Willem (27-11-2013 om 10:37)
Het is goed dat dit aangepakt word maar pak ook de beheerder van deze campings ze zijn voor vakantie bedoeld en niet om er permament in te wonen
Jan (27-11-2013 om 08:40)
Haha , wat goed van ze
Marco (27-11-2013 om 02:37)
Voordat er mensen zijn die met een negatieve(onder)toon willen reageren op dit bericht wil ik gaag mijn mening geven. Het is goed dat dit wordt gedaan. Er zullen zeker een hoop regels zijn overtreden. De mensen die hier verblijven, zijn vaak oneerlijke concurrenten. Iedereen gelijke regels !!!
Cookie-instellingen beheren